Navigator

Aktiverar och deaktiverar Navigator. Navigator Àr ett förankringsbart fönster.

SÄ hÀr anvÀnder du det hÀr kommandot...

Choose View - Navigator.

On the Standard bar, click

Icon

Navigator On/Off

Navigator för dokumentöversikt

VĂ€lj Visa - Navigator om du vill visa Navigator.

Kolumn

Ange kolumnbokstav. Tryck pÄ Retur för att flytta cellmarkören till angiven kolumn i samma rad.

Rad

Ange ett radnummer. Tryck pÄ Retur för att flytta cellmarkören till angiven rad i samma kolumn.

DataomrÄde

Anger det aktuella dataomrÄdet baserat pÄ cellmarkörens position.

Ikon

DataomrÄde

Början

Flyttar till cellen i början av det aktuella dataomrÄdet, som du kan framhÀva med knappen DataomrÄde.

Ikon

Början

Slut

Flyttar till cellen i slutet av det aktuella dataomrÄdet, som du kan framhÀva med knappen DataomrÄde.

Ikon

Slut

VĂ€xla

VÀxlar innehÄllsvyn. Endast det markerade Navigator-elementet och dess underelement visas. Du kan ÄterstÀlla alla element för visning genom att klicka pÄ ikonen igen.

Ikon

VĂ€xla

InnehÄll

LÄter dig visa/dölja innehÄllet.

Ikon

InnehÄll

Scenarion

Visar alla tillgÀngliga scenarion. Dubbelklicka pÄ ett namn för att tillÀmpa det scenariot.Resultatet visas pÄ bladet. För mer information, vÀlj Verktyg - Scenarion.

Ikon

Scenarion

Om Navigator innehÄller scenarier kan du anvÀnda följande kommandon nÀr du högerklickar pÄ en scenariopost:

Radera

Tar bort det markerade scenariot.

Egenskaper

Öppnar dialogrutan Redigera scenario dĂ€r du kan redigera scenariots egenskaper.

DralÀge

Öppnar en undermeny dĂ€r du kan vĂ€lja draglĂ€ge. Du bestĂ€mmer vilken Ă„tgĂ€rd som ska utföras nĂ€r du drar och slĂ€pper ett objekt frĂ„n Navigator i ett dokument. Beroende pĂ„ vilket lĂ€ge du vĂ€ljer anger ikonen om en hyperlĂ€nk, lĂ€nk eller kopia skapas.

Ikon

DralÀge

Infoga som lÀnk

Infogar en hyperlÀnk nÀr du drar och slÀpper ett objekt frÄn Navigator i ett dokument. Du kan dÀrefter klicka pÄ den skapade hyperlÀnken och stÀlla in pekare och vy för respektive objekt.

Symbolen Info

Om du infogar en lÀnk som lÀnkar till ett öppet dokument, mÄste du spara dokumentet innan du kan anvÀnda lÀnken.

Infoga som lÀnk

Skapar en lÀnk nÀr du drar och slÀpper ett objekt frÄn Navigator i ett dokument.

Infoga som kopia

Skapar en kopia nÀr du drar och slÀpper ett objekt frÄn Navigator i ett dokument.

Objekt

Visar alla objekt i ditt dokument.

Dokumentlista

Displays the names of all open documents. To switch to another open document in the Navigator, click the document name. The status (active, inactive) of the document is shown in brackets after the name. You can switch the active document in the Window menu.