Chr Function

Returnerar det tecken som motsvarar teckenkoden.

Syntax:

Chr(Uttryck As Integer)

Returnerat vÀrde:

String

Parametrar:

Expression: a numeric expression that represents a valid 8-bit ASCII value (0-255) or a 16-bit Unicode value. (To support expressions with a nominally negative argument like Chr(&H8000) in a backwards-compatible way, values in the range −32768 to −1 are internally mapped to the range 32768 to 65535.)

warning

When VBA compatibility mode is enabled (OPTION VBASUPPORT 1), Expression is a numeric expression that represents a valid 8-bit ASCII value (0-255) only.

Du kan t.ex. anvÀnda funktionen Chr$ för att skicka styrkoder till en skrivare eller annan kringutrustning. Du kan ocksÄ anvÀnda funktionen för att lÀgga till citattecken i en strÀng.

Felkoder:

5 Felaktigt proceduranrop

6 Spill, when VBA compatibility mode is enabled and expression is greater than 255.

Exempel:

Sub ExampleChr
            ' I det hÀr exemplet infogas citattecken (ASCII-vÀrde 34) i en strÀng
            MsgBox "En "+ Chr$(34)+"kort" + Chr$(34)+" resa."
            ' Texten i dialogrutan blir: En "kort" resa
        End Sub

ASC