Rem Statement

Anger att en rad i kÀllkoden Àr en kommentarsrad.

Syntax:

Rem Text

Parametrar:

Text: Text som beskriver eller förklarar koden.

Symbolen Tips

Du kan ocksÄ anvÀnda ett enkelt citattecken i stÀllet för nyckelordet Rem för att ange att texten pÄ raden Àr en kommentar. Tecknet eller nyckelordet kan infogas direkt till höger om programkoden, följt av kommentaren.

Symbolen Info

Du kan anvÀnda ett mellanslag följt av understrykningstecknet _ som de tvÄ sista tecknen i en rad för att fortsÀtta den sammanhÀngande raden pÄ nÀsta rad. För att fortsÀtta kommenterade rader mÄste du ange "Option Compatible" i samma Basic-modul.

Exempel:

Sub ExampleMid
Dim sVar As String
    sVar = "Las Vegas"
    Print Mid(sVar,3,5) ' Returns "s Veg"
    ' HÀr hÀnder ingenting