Makro

Opens the Macro dialog, where you can create, edit, organize, and run LibreOffice Basic macros.

Makronamn

Visar namnet pÄ det valda makrot. För att skapa eller Àndra namnet pÄ ett makro, skriv in ett namn hÀr.

Makro frÄn/Spara makro i

Listar biblioteken och modulerna dÀr du kan öppna och spara makron. För att spara ett makro i ett specifikt dokument, öppnar du dokumentet och öppnar den hÀr dialogrutan.

Kör/Spara

Runs or saves the current macro.

Tilldela

Öppnar dialogen Anpassa, dĂ€r du kan tilldela det markerade makrot till ett menykommando, en verktygsrad eller en hĂ€ndelse.

Redigera

Startar LibreOffice Basic-redigeraren och öppnar det markerade makrot för redigering.

Nytt/Radera

Skapar ett nytt makro, eller tar bort det markerade makrot.

Om du vill skapa ett nytt makro markerar du modulen "Standard" i listan Makro frÄn och klickar sedan pÄ Nytt.

Om du vill ta bort ett makro markerar du det och klickar pÄ Radera.

Administrera

Öppnar dialogrutan Administrera makron dĂ€r du kan lĂ€gga till, redigera och ta bort befintliga makromoduler, dialogrutor och bibliotek.

Modul/Dialog

Visar en lista över befintliga makron och dialogrutor.

Du kan dra och slÀppa en modul eller en dialogruta mellan bibliotek.

Om du vill kopiera en dialogruta eller en modul hÄller du ned medan du drar och slÀpper.

Redigera

Öppnar det markerade makrot eller dialogrutan för redigering.

Ny

Skapar en ny modul.

Skapar en ny dialog.

Fliken Bibliotek

LĂ„ter dig administrera makrobibliotek.

Plats

VÀlj den plats som innehÄller de makrobibliotek som du vill administrera.

Bibliotek

Visar en lista över makrobiblioteken pÄ den valda platsen.

Redigera

Öppnar LibreOffice Basic-redigeraren sĂ„ att du kan Ă€ndra det markerade biblioteket.

Lösenord

Tilldelar eller redigerar lösenordet för det markerade biblioteket. "Standardbibliotek" kan inte ha lösenord.

Ny

Skapar ett nytt bibliotek.

Namn

Ange ett namn för den nya modulen, dialogrutan eller biblioteket.

LĂ€gg till

Locate that LibreOffice Basic library that you want to add to the current list, and then click Open.