Vstavi

Meni Vstavi vsebuje ukaze za vstavljanje novih elementov v dokument. Ti vklju─Źujejo slike, medijske datoteke, grafikone in predmete iz drugih programov, hiperpovezave, komentarje, posebne znake, sprotne opombe in odseke.

Prelom strani

Vstavi ro─Źni prelom strani na trenutno mesto kazalke in postavi kazalko na za─Źetek naslednje strani.

Ro─Źni prelom

Vstavi ro─Źni prelom vrstice, prelom stolpca ali prelom strani na trenutnem polo┼żaju kazalke.

Slika

Vstavi sliko v dokument .

Medijska datoteka

Podmeni predstavi razne vire, iz katerih lahko vstavite sliko, zvo─Źni posnetek ali videoposnetek.

Grafikon

Vstavi grafikon glede na podatke iz celice ali obsega tabele ali s privzetimi podatki.

Predmet

Vstavi vdelani predmet v dokument, vklju─Źno s formulami, 3D-modeli, grafikoni in predmeti OLE.

Lik

Ta podmeni vsebuje pogoste like, kot so ─Źrta, krog, trikotnik in kvadrat, ter simbolne like, kot so sme┼íki, srce in ro┼ża, ki jih je mo┼żno vstaviti v dokument.

Stavec

Ikona odpre pogovorno okno Stavec, s pomo─Źjo katerega lahko v svoj dokument vstavite grafi─Źno poudarjeno besedilo, ─Źesar z obi─Źajnim oblikovanjem pisav ni mogo─Źe dose─Źi.

Polje z besedilom

Nari┼íe okvir z besedilom z vodoravno usmerjenostjo besedila, kjer povle─Źete v trenutnem dokumentu. Povlecite okvir z besedilom v ┼żeleni velikosti kjer koli v dokumentu, nato vnesite ali prilepite besedilo. Za vrtenje besedila zavrtite polje z besedilom.

Komentarji

Vstavi komentar okoli izbranega besedila, prosojnice predstavitve, strani risbe ali na trenutnem polo┼żaju kazalke v preglednici.

Okvir

Ta podmeni vsebuje ukaze za interaktivno in ne interaktivno vstavljanje okvira.

Napis

O┼ítevil─Źen napis doda izbrani sliki, tabeli, okviru, besedilnemu okviru ali risanemu predmetu. Ta ukaz lahko prikli─Źete z desnim klikom elementa, kateremu ┼żelite dodati napis.

Hiperpovezava

Odpre pogovorno okno, ki vam omogo─Źa ustvarjanje in urejanje hiperpovezav.

Zaznamek

Vstavi zaznamek na trenutni polo┼żaj kazalke. Krmarja lahko nato uporabite za hitro skakanje na ozna─Źena mesta. V dokumentu HTML se zaznamki pretvorijo v sidra, na katere lahko ska─Źete s hiperpovezave.

Navzkri┼żni sklici

Tukaj vstavljate sklice oz. sklicna polja v trenutni dokument. Sklici so sklicna polja znotraj istega dokumenta ali znotraj poddokumentov glavnega dokumenta.

Poseben znak

Omogo─Źa uporabniku vstavljanje posebnih znakov iz nabora simbolov v name┼í─Źenih pisavah.

Oblikovalna oznaka

Odpre podmeni, prek katerega lahko vstavite posebne oblikovalne oznake, kot so nedeljivi presledek, delilni vezaj in mo┼żni prelomni znak.

Vodoravna ─Źrta

Vstavi vodoravno ─Źrto na trenutnem mestu kazalke.

Sprotne/kon─Źne opombe

Ta meni vsebuje ukaze za vstavljanje sprotne ali kon─Źne opombe z ali brez dodatne interakcije z uporabnikom.

Kazala

Odpre meni za vstavljanje vnosa v kazalo ali bibliografskega vnosa ter za vstavljanje kazal oz. seznama bibliografije.

Številka strani

Vstavi trenutno številko strani kot polje na mestu kazalke. Privzeta nastavitev je oblika znakovnega sloga Številka strani.

Vstavi polja (podmeni)

V podmeniju se izpišejo najpogostejše vrste polj, ki jih lahko vstavite v dokument na trenutnem mestu kazalke. Za ogled vseh polj, ki so na voljo, izberite Dodatna polja.

Glava in noga

Ta podmeni vsebuje ukaze za dodajanje in odstranjevanje glav in nog strani.

Odsek

Vstavi odsek besedila, ki je na polo┼żaju kazalke v dokumentu. Lahko tudi izberete del besedila in nato izberete ta ukaz, da ustvarite odsek. Odseke lahko uporabite tudi, da vstavite dele besedil iz drugih dokumentov, za dodelitev prostih postavitev stolpcev ali za za┼í─Źito ali skritje delov besedil, ─Źe je pogoj izpolnjen.

Kuverta

Ustvari kuverto. Na treh zavihkih dolo─Źite naslovnika in po┼íiljatelja, obliko in polo┼żaj obeh naslovov ter velikost kuverte in njeno usmerjenost.

Besedilo iz datoteke

Na trenutnem polo┼żaju kazalke vstavi datoteko z besedilom.

Skript

Vstavi skript na trenutni polo┼żaj kazalke v dokumentu HTML ali dokumentu z besedilom.

Kontrolnik obrazca

Ta podmeni vsebuje kontrolnike obrazcev, kot so besedilno polje oz. polje z besedilom, potrditveno polje, izbirni gumb in seznamsko polje, ki jih je mo┼żno vstaviti v dokument.

Podprite nas!