Pogled

Ta meni vsebuje ukaze za nadzor prikaza dokumenta na zaslonu, spreminjanje uporabniškega vmesnika in dostop do podoken stranske vrstice.

Navadno

Prika┼że videz dokumenta, kakor bo natisnjen.

Splet

Prika┼że dokument kot bo viden v spletnem brskalniku. To je uporabno, kadar ustvarjate dokumente HTML.

Uporabniški vmesnik

Odpre pogovorno okno, v katerem izberete svoj najljubši uporabniški vmesnik v LibreOffice.

Izvorna koda HTML

Prika┼że se izvorno besedilo trenutnega dokumenta HTML. Ta pogled je na voljo pri ustvarjanju novega dokumenta HTML ali pri urejanju ┼że obstoje─Źega.

Orodne vrstice

Odpre podmeni za prikaz in skrivanje orodnih vrstic. Orodna vrstica vsebuje ikone in mo┼żnosti, ki vam omogo─Źajo hiter dostop do LibreOffice ukazov.

Vrstica stanja

Prika┼że ali skrije Vrstico stanja na spodnjem robu okna.

Ravnila

Vsebuje podmeni za prikaz in skrivanje vodoravnega in navpi─Źnega ravnila.

Drsniki

Poka┼że ali skrije vodoravni in navpi─Źni drsnik, ki sta namenjena spreminjanju vidne povr┼íine dokumenta, ki ni v celoti prikazan v oknu.

Mre┼ża in pomo┼żne ─Źrte

Preklopite vidnost mre┼żnih to─Źk in vodilnih ─Źrt, ki pomagajo pri premikanju predmetov in natan─Źnosti polo┼żaja na trenutnem delovnem listu.

Oblikovalne oznake

V besedilu prika┼że nenatisljive znake v besedilu, npr. znake za odstavke, prelome vrstic, tabulatorska mesta in presledke.

Meje besedila

Prika┼że ali skrije meje natisljivega podro─Źja strani. Mejne ─Źrte se ne natisnejo.

Meje tabele

Poka┼że ali skrije meje okoli celic tabele, ki nimajo nastavljenih obrob. Meje so vidne le na zaslonu in se ne natisnejo.

Slike in grafikoni

V dokumentu poka┼że ali skrije grafi─Źne predmete, kot so slike in grafikoni.

Poka┼żi presledke

Prika┼że dokument z vrhnjim in spodnjim robom, glavo in nogo ter razkorakom med stranmi. Polja ne potrdite, ─Źe ┼żelite strniti vse zgornje elemente in prikazati dokument kot zvezen tok strani. Prikrivanje presledkov je mo┼żno le v pogledu ene strani.

Poka┼żi sledi sprememb

Prika┼że ali skrije zapisane spremembe.

Komentarji

Poka┼że ali skrije komentarje in odgovore na zapisane komentarje dokumenta.

Razrešeni komentarji

Prika┼że ali skrije razre┼íene komentarje.

Sen─Źenje polj

V dokumentu prika┼że ali skrije sen─Źenje polj, vklju─Źno z nedeljivimi presledki, delilnimi vezaji, kazali in sprotnimi opombami.

Imena polj

Prikaz polj preklaplja med imeni polj in vsebino polj. Kljukica ka┼że na to, da so imena polj prikazana, ─Źe je ni, pomeni, da je prikazana vsebina polj. Nekatere vsebine polj se ne prika┼żejo.

Skriti odstavki

Prika┼że ali skrije skrite odstavke. Ta mo┼żnost vpliva samo na prikaz skritih odstavkov na zaslonu in ne na tiskanje skritih odstavkov.

Stranska vrstica

Stranska vrstica je navpi─Źno postavljen grafi─Źni uporabni┼íki vmesnik, ki v prvi vrsti ponuja z vsebino neposredno povezane lastnosti, upravljanje s slogi, krmarjenje po dokumentu in galerijo medijskih datotek.

Slogi (stranska vrstica)

Uporabite okno Slogi, kjer uporabite, ustvarite, urejate, dodajate in bri┼íete sloge oblikovanja. ─îe ┼żelite uporabiti slog, dvokliknite vnos.

Galerija

Odpre Galerijo v stranski vrstici, kjer lahko izberete grafike in zvoke, ki jih ┼żelite vstaviti v dokument.

Krmar

Prika┼że ali skrije okno Krmarja, kjer lahko ska─Źete na razli─Źna mesta v va┼íem dokumentu. Krmar je na voljo tudi v stranski vrstici. Krmarja lahko uporabite tudi za vstavljanje elementov iz trenutnega dokumenta ali drugih odprtih dokumentov in za organizacijo glavnih dokumentov. Za urejanje predmeta v Krmarju z desnim gumbom kliknite na element in nato izberite ukaz iz kontekstnega menija. ─îe ┼żelite, lahko Krmarja zasidrate na rob svoje delovne povr┼íine.

Viri podatkov

Prika┼że seznam z zbirkami podatkov, ki so registrirane v LibreOffice, in vam omogo─Źa upravljanje z vsebino zbirk podatkov.

Cel zaslon

Prika┼że ali skrije menije in orodne vrstice v modulih Writer in Calc. Za izhod iz celozaslonskega na─Źina kliknite gumb Cel zaslon ali pritisnite ube┼żnico.

Pove─Źava

Zmanj┼ía ali pove─Źa prikaz programa LibreOffice na zaslonu.

Podprite nas!