Meniji

Sledeči odsek vsebuje vse teme pomoči za menije in pogovorna okna.

Ikona opombe

Če želite uporabiti menijske ukaze, mora biti izbrano okno, ki vsebuje dokument, katerega želite obdelovati. Podobno morate izbrati predmet v dokumentu, da lahko uporabite menijske ukaze, ki se nanašajo na predmet.


Ikona opozorila

Meniji so kontekstno občutljivi. To pomeni, da so na voljo tiste menijske izbire, ki so smiselne za trenutno izvajano delo. Če se kazalka nahaja v besedilu, potem bodo na voljo vse tiste menijske izbire, ki so na voljo za urejanje besedila. Če ste v dokumentu izbrali sliko, boste videli vse menijske izbire, ki so primerne za urejanje slik.


Datoteka

Ti ukazi veljajo za trenutni dokument, ustvarjanje novega dokumenta, odpiranje obstoječega dokumenta ali izhod iz programa.

Uredi

Ta meni vsebuje ukaze za urejanje vsebine trenutnega dokumenta.

Pogled

Ta meni vsebuje ukaze za nadzor prikaza dokumenta na zaslonu, spreminjanje uporabniškega vmesnika in dostop do podoken stranske vrstice.

Vstavi

Meni Vstavi vsebuje ukaze za vstavljanje novih elementov v dokument. Ti vključujejo slike, medijske datoteke, grafikone in predmete iz drugih programov, hiperpovezave, komentarje, posebne znake, sprotne opombe in odseke.

Oblika

Vsebuje ukaze za oblikovanje postavitve in vsebine dokumenta.

Slogi

Tabela

Vsebuje ukaze za vstavljanje, urejanje in brisanje tabele in njenih elementov v dokumentu z besedilom.

Obrazec

Vsebuje ukaze za omogočanje oblikovalnega načina obrazca, omogočanje/onemogočanje čarovnikov kontrolnikov in vstavljanje kontrolnikov obrazca v vaš dokument.

Orodja

Okno

Vsebuje ukaze za prikaz in upravljanje z okni dokumenta.

Pomoč

Meni Pomoč omogoča zagon in nadzor nad sistemom pomoči v LibreOffice.

Podprite nas!