Uporaba pametnih značk

Pametne značke vsebujejo dodatne informacije o določenih besedah v dokumentu Writer in o njihovi funkcionalnosti. Te se razlikujejo glede na razširitev pametnih značk.

Nameščanje pametnih značk

Pametne značke so na voljo kot razširitve za LibreOffice Writer.

Pametne značke namestimo na enega od naslednjih načinov:

Meni Pametne značke

Sleherno besedilo v dokumentu Writer lahko označimo s pametno značko, ki je privzeto podčrtana vijoličasto. Barvo spremenite v – LibreOffice – Barve programa.

Ko pokažete na pametno značko, vas namig pomoči obvesti, da s krmilko in hkratnimklikom odprete meni Pametne značke. Če ne uporabljate miške, postavite kazalko v označeno besedilo in odprite kontekstni meni s tipkama dvigalka+F10.

V meniju Pametne značke vidite vsa dejanja, ki so na voljo za to pametno značko. V meniju izberite želeno možnost. Ukaz Možnosti pametnih značk odpre zavihek Pametne značke pogovornega okna Orodja – Možnosti samopopravkov.

Omogočanje in onemogočanje pametnih značk

Če ste namestili vsaj eno razširitev pametnih značk, vidite stran Pametne značke v Orodja – Možnosti samopopravkov. Uporabite to pogovorno okno, da omogočite ali onemogočite pametne značke in da upravljate z nameščenimi značkami.

Ikona opombe

Besedilo, prepoznano kot pametna značka, samodejno preverjanje črkovanja preskoči.


Podprite nas!