Ustvarjanje kazala vsebine

Kazalo vsebine najlažje ustvarite tako, da vnaprej določene naslovne sloge odstavka, kot npr. »Naslov 1«, uporabite v odstavkih, ki jih želite vključiti v kazalo vsebine. Ko uporabite te sloge, lahko potem ustvarite kazalo vsebine.

Vstavljanje kazala vsebine

  1. Kliknite v dokument, kjer želite ustvariti kazalo vsebine.

  2. Izberite Vstavi – Kazala – Kazalo ali bibliografija in kliknite zavihek Vrsta.

  3. V polju Vrsta izberite »Kazalo vsebine«.

  4. Izberite vse želene možnosti.

  5. Kliknite V redu.

Če želite uporabiti drugačen slog odstavka, kot pa je slog vnosa v kazalo vsebine, izberite potrditveno polje Dodatni slogi pod območjem Ustvari iz in nato kliknite gumb Dodeli sloge zraven potrditvenega polja. V pogovornem oknu Dodeli sloge kliknite slog na seznamu in nato še gumb >> ali <<, da določite raven orisa za slog odstavka.

tip

LibreOffice ustvari vnose v kazalu vsebine glede na raven orisa sloga odstavka in glede na vsebino odstavka. Če je odstavek prazen, ne bo vključen v kazalo vsebine. Prazne odstavke lahko kljub temu dodate v kazalo vsebine, tako da vanje ročno dodate presledek ali neprelomni presledek. Presledki v besedilnem polju Za zavihka Oštevilčevanje v pogovornem oknu Oštevilčevanje poglavij ne bodo upoštevani, saj so del oštevilčenja odstavkov, ne vsebine odstavkov.


Posodabljanje kazala vsebine

Naredite nekaj od naslednjega:

Določanje vnosov v kazalu vsebine

Posodabljanje, urejanje in brisanje kazal

Oblikovanje kazala vsebine

Urejanje ali brisanje vnosov v kazala

Ustvarjanje abecednih kazal pojmov

Uporabniško določena kazala

Ustvarjanje bibliografije

Kazala, ki zajemajo več dokumentov

Podprite nas!