Ustvarjanje tipskega pisma

Če želite ustvariti tipsko pismo, potrebujete dokument z besedilom, ki vsebuje polja za naslov in polja iz adresarja. Potem lahko združite ali spojite podatke adresarja in dokument z besedilom, tako da pisma natisnete ali pa pošljete po e-pošti.

note

Če je dokument v zapisu HTML, vdelane ali povezane slike ne bodo poslane skupaj z e-poštnim sporočilom.


Čarovnik za spajanje dokumentov vam pomaga ustvariti tipsko pismo.

Ustvarjanje tipskega pisma

 1. Izberite Orodja – Čarovnik za spajanje dokumentov.

  To je pogovorno okno Čarovnika za spajanje dokumentov. Kar sledi, je primer enega izmed več načinov za krmarjenje po čarovnikovih straneh:

 2. Izberite Začni iz predloge in kliknite gumb Prebrskaj.

  Vidite pogovorno okno Nov.

 3. Iz levega seznama izberite Poslovno korespondenco in nato Moderno pismo iz desnega seznama. Kliknite V redu, da zaprete pogovorno okno Predloge, in v čarovniku kliknite Naprej.

 4. Izberite Pismo in kliknite Naprej.

 5. V naslednjem koraku čarovnika kliknite gumb Izberi seznam naslovov, da preverite, če ste uporabili pravi seznam naslovov. Če želite uporabiti naslovni blok, izberite njegovo vrsto, po potrebi uskladite podatkovna polja in kliknite Naprej.

 6. Naslednji korak je Ustvari pozdrav. Počistite polje Vstavi poosebljen pozdrav. Pod Splošnim pozdravom izberite pozdrav, za katerega želite, da se pojavi na začetku vseh pisem.

 7. Če želite polja spajanja dokumentov postaviti kamor koli drugam v dokumentu, izberite ustrezen stolpec v vašem podatkovnem viru naslovov in potem povlecite in spustite glavo stolpca v dokument na mesto, na katerega želite vstaviti polje. Prepričajte se, da ste izbrali celoten stolpec.

 8. Kliknite naprej in na koncu še Dokončaj, da ustvarite spojene dokumente.

Podprite nas!