Slogi (stranska vrstica)

Uporabite okno Slogi, kjer uporabite, ustvarite, urejate, dodajate in brišete sloge oblikovanja. Če želite uporabiti slog, dvokliknite vnos.

Za dostop do tega ukaza ...

Izberite Pogled – Slogi.


Če želite zasidrati okno Slogi, povlecite naslovno vrstico na levo ali desno stran delovne površine. Okno odsidrate tako, da dvokliknite v prazen prostor v orodni vrstici.

Podokno stranske vrstice Slogi privzeto prikazuje predogled slogov, ki so na voljo. Njihov predogled lahko onemogočite s preklicem potrditve v polju Pokaži predoglede pod seznamom slogov.

Kategorija sloga

Ikona Slogi odstavka

Slogi odstavka

Za odstavke prikaže sloge oblikovanja. Uporabite sloge odstavka, da uveljavite enako oblikovanje, npr. pisava, oštevilčevanje in postavitev za odstavke v vašem dokumentu.

Ikona Znakovni slogi

Znakovni slogi

Za znake prikaže sloge oblikovanja. Uporabite znakovne sloge, tako da slog pisave uporabite na izbranem besedilu v odstavku.

Ikona Slogi okvira

Slogi okvira

Za okvire prikaže sloge oblikovanja. Uporabite sloge okvira za oblikovanje postavitev okvirjev in njihovega položaja.

Ikona Slogi strani

Slogi strani

Za strani prikaže sloge oblikovanja. Uporabite sloge strani, da določite postavitve strani, vključno s pojavitvijo glav in nog.

Ikona Slogi seznama

Slogi seznama

Za oštevilčene in označene sezname prikaže sloge oblikovanja. Uporabite seznam slogov, da oblikujete znake oštevilčevanja in označevanja in da določite zamike.

Ikona Slogi tabele

Slogi tabele

Za tabele prikaže sloge oblikovanja. Uporabite sloge tabele za določanje obrob, ozadij, pisav, poravnave in oblike številk v tabelah.

Ikona Način kopiranja slogov

Način kopiranja slogov

Izbrani slog uporabi za predmet ali besedilo, ki ga izberete v dokumentu. Kliknite to ikono in nato povlecite izbor v dokument, da uporabite slog. Če želite preklicati ta način, spet kliknite ikono ali pa pritisnite ubežnico.

Ikona Nov slog iz izbora

Dejanja slogov (meni)

Odpre podmeni, ki ima več ukazov.

Nov slog iz izbora

Ustvari nov slog, ki temelji na oblikovanju trenutnega odstavka, strani ali izbora.

Posodobi izbrani slog

Ročno nastavljene lastnosti oblikovanja besedila na položaju kazalke v dokumentu bodo dodane slogu, ki je izbran v oknu Slogi.

Naloži sloge iz predloge

Odpre pogovorno okno Naloži sloge iz predloge za uvoz slogov iz drugega dokumenta.

Kako uveljaviti znakovni slog za izbrano besedilo

  1. Izberite besedilo.

  2. V oknu Slogi dvokliknite želeni znakovni slog.

Kako uporabiti slog odstavka

  1. Kazalko postavite v odstavek ali izberite več odstavkov.

  2. V oknu Slogi dvokliknite želeni slog odstavka.

tip

Slogom lahko dodelite kombinacije tipk za bližnjice prek Orodja – Prilagodi – zavihek Tipkovnica. Nekatere tipke za bližnjice so že vnaprej določene. (nič) velja za slog odstavka Telo besedila. Sloge odstavka od Naslov 1 do Naslov 5 lahko uveljavite s kombinacijo in tipko številke naslova. Primer: kombinacija tipk uveljavi slog odstavka Naslov 2.


tip

Orodna vrstica Oblikovanje (slogi) vsebuje ikone za uporabo in spreminjanje slogov.


Podprite nas!