Zbirka podatkov

V dokument lahko vstavite polja iz poljubne zbirke podatkov, npr: polja naslovov.

Za dostop do tega ukaza ...

Izberite Vstavi ÔÇô Polje ÔÇô Dodatna polja, nato zavihek Zbirka podatkov


Vrsta

Izpiše seznam vrst polj, ki so na voljo.

Vrsta polja

Pomen

Katerikoli zapis

Vstavi vsebino polja zbirke podatkov, ki ga dolo─Źite v polju ┼átevilka zapisa kot polje za spajanje dokumentov, ─Źe je Pogoj , ki ga vnesete, izpolnjen. Upo┼ítevajo se samo zapisi, ki so izbrani z ve─Źkratnim izborom v pogledu vira podatkov.

To polje lahko uporabite za vstavljanje ve─Ź zapisov v dokument. Vstavite polje Katerikoli zapis pred polji za tipska pisma, ki uporabljajo dolo─Źen zapis.

Ime zbirke podatkov

Vstavi ime tabele zbirke podatkov, ki je izbrana v polju Izbor zbirke podatkov. Polje ┬╗Ime zbirke podatkov┬ź je globalno, to pomeni, ─Źe vstavite druga─Źno ime zbirke podatkov v dokument, se bo vsebina vseh prej┼ínjih polj ┬╗Ime zbirke podatkov┬ź posodobila.

Polje za spajanje dokumentov

Vstavi ime polja zbirke podatkov kot ogrado, tako da lahko ustvarite spojeni dokument. Vsebina polja se samodejno vstavi, ko natisnete tipsko pismo.

Naslednji zapis

Vstavi vsebino naslednjega spojenega dokumenta v dokument, ─Źe je pogoj, ki ga dolo─Źite, izpolnjen. Zapisi, ki jih ┼żelite vstaviti, morajo biti izbrani v pogledu vira podatkov.

Lahko uporabite polje ┬╗Naslednji zapis┬ź, da v dokument vstavite vsebino zaporednih zapisov med polja za spajanje dokumentov.

Številka zapisa

Vstavi številko izbranega zapisa zbirke podatkov.


note

Naslednja polja se lahko vstavijo le, ─Źe je na seznamu Vrsta izbrana ustrezna vrsta polja.


Izbor zbirke podatkov

Izberite tabelo zbirke podatkov ali pa poizvedbo zbirke podatkov, na katero naj se polje nana┼ía. Polja lahko vklju─Źite iz ve─Ź kot ene zbirke podatkov ali poizvedbe v dokumentu.

Pogoj

Tukaj vnesite pogoj za polja, vezana na pogoj.

─îe ┼żelite, lahko uporabite pogoj, ki mora biti izpolnjen preden je vsebina polj ┬╗Katerikoli zapis┬ź in ┬╗Naslednji zapis┬ź vstavljena. Privzet pogoj je ┬╗True┬ź, to pomeni, da je pogoj vedno izpolnjen, ─Źe ne spreminjate besedila pogoja.

Številka zapisa

Vnesite ┼ítevilko zapisa, ki ga ┼żelite vnesti, ko je pogoj, ki ga dolo─Źite, izpolnjen. ┼átevilka zapisa ustreza trenutnemu izboru v pogledu vira podatkov. Primer: ─Źe izberete zadnjih 5 zapisov v zbirki podatkov, ki vsebuje 10 zapisov, bo prva ┼ítevilka zapisa 1 in ne 6.

Ikona opombe

─îe se sklicujete na polja v razli─Źni zbirki podatkov (ali razli─Źni tabeli oz. poizvedbi znotraj iste zbirke podatkov), potem LibreOffice dolo─Źi ┼ítevilko zapisa glede na trenutni izbor.


Oblika

Izberite obliko polja, ki ga ┼żelite vstaviti. Ta mo┼żnost je na voljo za numeri─Źna, logi─Źna, datumska in ─Źasovna polja.

Iz zbirke podatkov

Uporabi obliko, ki je dolo─Źena v izbrani zbirki podatkov.

Prebrskaj

Odpre pogovorno okno odpri datoteko, kjer lahko izberete datoteko zbirke podatkov (*.odb). Izbrana datoteka se doda na seznam Izbora zbirke podatkov.

Uporabni┼íko dolo─Źeno

Uporabi obliko, ki jo izberete na Seznamu uporabni┼íko dolo─Źenih oblik.

Seznam uporabni┼íko dolo─Źenih oblik

Na┼íteje uporabni┼íko dolo─Źene oblike, ki so na voljo.

Tiskanje tipskega pisma

Ko ┼żelite natisniti dokument, ki vsebuje polja zbirke podatkov, vas pogovorno okno vpra┼ía, ─Źe ┼żelite natisniti tipsko pismo. Odgovorite Da, odpre se pogovorno okno Spajanje dokumentov, kjer izberete zapise zbirke podatkov za natis.

Podprite nas!