Dokument

Polja se uporabljajo za vstavljanje podatkov o trenutnem dokumentu, npr. ime datoteke, predloga, statistika, uporabni┼íki podatki, datum in ─Źas.

Za dostop do tega ukaza ...

Izberite Vstavi ÔÇô Polje ÔÇô Dodatna polja, nato zavihek Dokument


─îe ┼żelite v dokument vstaviti polje, najprej izberite polje Vrsta, nato kliknite na seznam Izberi, da izberete, kateri podatek ┼żelite vstaviti, nato kliknite Vstavi.

Vrsta

Izpiše seznam vrst polj, ki so na voljo.

Izberi

Izpiše seznam informacij, ki jih lahko vstavite za izbrano vrsto polja.

Vrste polj in izbirni seznami na voljo

Vrsta

Izbirni seznam

Avtor

Ime ali za─Źetnice trenutnega uporabnika (kot so vnesene v ÔÇô LibreOffice ÔÇô Uporabni┼íki podatki).

Poglavje

Vstavi številko poglavja in/ali ime poglavja.

Datum

Vstavi trenutni datum. Lahko ga vstavite kot nespremenljivo polje, Datum (fiksen), ali kot dinami─Źno polje, Datum, ki se samodejno posodablja. Za ro─Źno posodabljanje polja Datum pritisnite tipko F9.

Ime datoteke

Vstavi ime datoteke in/ali pot do mape trenutnega dokumenta, tako kot tudi ime datoteke brez pripone.

Stran

Vstavi številko trenutne, prejšnje ali naslednje strani.

Podpis odstavka

Vstavi metapodatkovno polje z digitalnim podpisom za odstavek. Za podpisovanje odstavkov potrebujete digitalno potrdilo.

Pošiljatelj

Vstavi polja, ki vsebujejo uporabni┼íke podatke. Lahko jih spreminjate, ─Źe izberete ÔÇô LibreOffice ÔÇô Uporabni┼íki podatki.

Statistika

Vstavi statistiko dokumenta, kot je ┼ítevilo strani in besed, v obliki polja. ─îe si ┼żelite ogledati statistiko dokumenta, izberite Datoteka ÔÇô Lastnosti in nato kliknite zavihek Statistika.

Predloge

Vstavi ime datoteke, pot, pot in ime datoteke ali ime datoteke brez pripone trenutne predloge. Vstavite lahko tudi Ime Predloge in kategorijo trenutne predloge.

─îas

Vstavi trenutni ─Źas. Vstavite ga lahko kot fiksno polje ÔÇô ─îas (fiksen) ÔÇô , ki se ne spreminja, ali kot polje ÔÇô ─îas ÔÇô , ki se samodejno posodablja. Za ro─Źno posodabljanje polja ─îas pritisnite F9.


tip

─îe ┼żelite hitro vstaviti polje s seznama Izberi, dvokliknite ┼żeleno polje.


Oblika

─îe polje prikazuje datum, ─Źas ali ┼ítevilo, se Oblika uporablja za prilagajanje videza datuma, ─Źasa oz. ┼ítevila. Pogosto uporabljene oblike so prikazane v oknu Oblika, sicer kliknite ┬╗Dodatne oblike┬ź za dolo─Źitev oblike po meri.

Ko kliknete ┬╗Dodatne oblike┬ź, se odpre pogovorno okno Oblika ┼ítevilk, kjer lahko dolo─Źite obliko po meri.

─îe izberete ┬╗┼átevilko poglavja brez lo─Źila┬ź za polje poglavja, se lo─Źila, ki so dolo─Źena za ┼ítevilko poglavja v Orodja ÔÇô O┼ítevil─Źevanje poglavij, ne poka┼żejo.

─îe izberete ┬╗┼ítevilko poglavja┬ź kot obliko za sklicna polja, se bo prikazala samo ┼ítevilka naslova poglavja, ki vsebuje predmet, ki se nahaja v polju. ─îe slog odstavka za naslov poglavja ni o┼ítevil─Źen, to polje ostane prazno.

note

Za uvoz in izvoz datumskih in ─Źasovnih polj HTML se uporabljajo posebne oblike LibreOffice .


Fiksna vsebina

Polje vstavi kot nespremenljivo vsebino, to pomeni, da polja ni mogo─Źe posodobiti.

Raven

Izberite raven naslova poglavja, ki ga ┼żelite prikazati. Vstavljeno polje prikazuje vrednost iz zadnjega odstavka z navedeno ravnjo orisa, ki se nahaja pred vstavljenim poljem.

Odmik

Vnesite vrednost odmika, ki ga ┼żelite uporabiti za polje ┼ítevilke strani, npr. ┬╗+1┬ź.

Za Odmik z vrednostjo 1 bo polje prikazalo ┼ítevilko, ki je za ena ve─Źja od trenutne ┼ítevilke strani, vendar samo v primeru, ─Źe stran s tako ┼ítevilko obstaja. Na zadnji strani dokumenta bo to polje prazno.

tip

─îe ┼żelite spremeniti dejansko ┼ítevilko strani in ne prikazane ┼ítevilke, ne uporabite vrednosti Odmik. Za spremembo ┼ítevilk strani preberite vodnik ┼átevilke strani.


Odmik v dnevih/minutah

Vnesite odmik, ki ga ┼żelite uporabiti za datumsko in ─Źasovno polje.

Podprite nas!