Dokument

Polja se uporabljajo za vstavljanje podatkov o trenutnem dokumentu, npr. ime datoteke, predloga, statistika, uporabni┼íki podatki, datum in ─Źas.

Za dostop do tega ukaza ...

Izberite Vstavi ÔÇô Polje ÔÇô Dodatna polja, nato zavihek Dokument


Vrsta

Našteje vrste polj, ki so na voljo. Za dodajanje polja v vaš dokument, kliknite vrsto polja, nato polje iz seznama Izberi in še Vstavi. Na voljo so naslednja polja:

Vrsta

Pomen

Avtor

Ime ali za─Źetnice trenutnega uporabnika (kot so vnesene v ÔÇô LibreOffice ÔÇô Uporabni┼íki podatki).

Poglavje

Vstavi številko poglavja in/ali ime poglavja.

Datum

Vstavi trenutni datum. Lahko ga vstavite kot nespremenljivo polje, Datum (fiksen), ali kot dinami─Źno polje, Datum, ki se samodejno posodablja. Za ro─Źno posodabljanje polja Datum pritisnite tipko F9.

Ime datoteke

Vstavi ime datoteke in/ali pot do mape trenutnega dokumenta, tako kot tudi ime datoteke brez pripone.

Stran

Vstavi številko trenutne, prejšnje ali naslednje strani.

Podpis odstavka

Vstavi metapodatkovno polje z digitalnim podpisom za odstavek. Za podpisovanje odstavkov potrebujete digitalno potrdilo.

Pošiljatelj

Vstavi polja, ki vsebujejo uporabni┼íke podatke. Lahko jih spreminjate, ─Źe izberete ÔÇô LibreOffice ÔÇô Uporabni┼íki podatki.

Statistika

Vstavi statistiko dokumenta, kot je ┼ítevilo strani in besed, v obliki polja. ─îe si ┼żelite ogledati statistiko dokumenta, izberite Datoteka ÔÇô Lastnosti in nato kliknite zavihek Statistika.

Predloge

Vstavi ime datoteke, pot ali ime datoteke brez pripone trenutne predloge. Vstavite lahko tudi imena oblik ┬╗Kategorij┬ź in ┬╗Sloga┬ź, ki so uporabljeni v trenutni predlogi.

─îas

Vstavi trenutni ─Źas. Vstavite ga lahko kot fiksno polje ÔÇô ─îas (fiksen) ÔÇô , ki se ne spreminja, ali kot polje ÔÇô ─îas ÔÇô , ki se samodejno posodablja. Za ro─Źno posodabljanje polja ─îas pritisnite F9.


note

Naslednja polja se lahko vstavijo le, ─Źe je na seznamu Vrsta izbrana ustrezna vrsta polja.


Izberi

Na┼íteje polja, na voljo za vrsto polja, izbrano v seznamu Vrsta. ─îe ┼żelite vstaviti polje, kliknite polje s seznama in nato ┼íe Vstavi.

tip

─îe ┼żelite hitro vstaviti polje s seznama Izberi, dvokliknite ┼żeleno polje.


Oblika

Kliknite obliko, ki jo ┼żelite uporabiti za izbrano polje ali pa kliknite ┬╗Dodatne oblike┬ź za dolo─Źitev oblike po meri.

Ko kliknete ┬╗Dodatne oblike┬ź, se odpre pogovorno okno Oblika ┼ítevilk, kjer lahko dolo─Źite obliko po meri.

─îe izberete ┬╗┼átevilko poglavja brez lo─Źila┬ź za polje poglavja, se lo─Źila, ki so dolo─Źena za ┼ítevilko poglavja v Orodja ÔÇô O┼ítevil─Źevanje poglavij, ne poka┼żejo.

─îe izberete ┬╗┼ítevilko poglavja┬ź kot obliko za sklicna polja, se bo prikazala samo ┼ítevilka naslova poglavja, ki vsebuje predmet, ki se nahaja v polju. ─îe slog odstavka za naslov poglavja ni o┼ítevil─Źen, to polje ostane prazno.

note

Za uvoz in izvoz datumskih in ─Źasovnih polj HTML se uporabljajo posebne oblike LibreOffice .


Fiksna vsebina

Polje vstavi kot nespremenljivo vsebino, to pomeni, da polja ni mogo─Źe posodobiti.

Raven

Izberite raven naslova poglavja, ki ga ┼żelite prikazati. Vstavljeno polje prikazuje vrednost iz zadnjega odstavka z navedeno ravnjo orisa, ki se nahaja pred vstavljenim poljem.

Odmik

Vnesite vrednost odmika, ki ga ┼żelite uporabiti za polje ┼ítevilke strani, npr. ┬╗+1┬ź.

─îe ┼żelite, lahko vnesete Odmik za prikazano ┼ítevilko strani. Za Odmik vrednosti 1 bo polje prikazalo ┼ítevilko, ki je za ena ve─Źja od trenutne ┼ítevilke strani, vendar samo v primeru, ─Źe stran s tako ┼ítevilko obstaja. Na zadnji strani dokumenta bo to polje prazno.

tip

─îe ┼żelite spremeniti dejansko ┼ítevilko strani in ne prikazane ┼ítevilke, ne uporabite vrednosti Odmik. Za spremembo ┼ítevilk strani preberite vodnik ┼átevilke strani.


Odmik v dnevih/minutah

Vnesite odmik, ki ga ┼żelite uporabiti za datumsko in ─Źasovno polje.

Podprite nas!