Vrstica Orodja

Vrstica Orodja vsebuje pogosto uporabljene funkcije.

Povečaj

Poveča merilo za prikaz formul za 25 %. Trenutna povečava je prikazana v vrstici stanja. Merilo lahko spremenite tudi v kontekstnem meniju vrstice stanja. Tudi kontekstni meni delovnega prostora nudi možnosti za povečavo.

Ikona Povečaj

Povečaj

Pomanjšaj

Pomanjša merilo prikaza formul za 25 %. Trenutna povečava je prikazana v vrstici stanja. Merilo lahko spremenite tudi v kontekstnem meniju vrstice stanja. Tudi kontekstni meni delovnega prostora nudi možnosti za pomanjšavo.

Ikona Pomanjšaj

Pomanjšaj

100 %

Prikaže dokument v njegovi dejanski velikosti.

Ikona Povečava 100 %

100 % povečava

Pokaži vse

Prikaže celotno formulo v največji možni velikosti, tako da so vključeni vsi njeni elementi. Formulo pomanjšate ali povečate tako, da lahko prikaže vse elemente formule v delovnem področju. Trenutno merilo je prikazano v vrstici stanja. Izbor trenutnih možnosti za spremembe velikosti je dosegljiv prek kontekstnega menija. Kontekstni meni delovnega prostora nudi tudi možnosti za spreminjanje velikosti. Ukazi in ikone za povečavo so na voljo le v dokumentih programa Math, ne pa tudi za vdelane predmete programa Math.

Ikona Pokaži vse

Pokaži vse

Posodobi

Ta ukaz posodobi formulo v oknu dokumenta.

Spremembe v oknu Ukazi se samodejno posodabljajo, če je aktivirana možnost Samodejno posodobi prikaz.

Ikona Posodobi

Posodobi

Kazalka formule

S to ikono na glavni orodni vrstici vključite/izključite kazalko formule. Če je kazalka formule vključena, je del formule, na katerem je postavljena kazalka, v oknu Ukazi označen s tanko obrobo.

Ikona Kazalka za formule

Kazalka za formule

Simboli

Odpre pogovorno okno Simboli, kjer lahko izberete simbol, ki ga želite vstaviti v formulo.

Ikona Simboli

Simboli

Podprite nas!