Elementi

To je seznam operatorjev, funkcij, simbolov in mo┼żnosti oblikovanja, ki jih lahko vstavite v formule.

Nekaj primerov prikazuje obseg operacij.

Okno za izbor je razdeljeno na dva dela. ─îe kliknete na simbol na vrhu okna, se bodo v spodnji polovici okna prikazali njemu podrejeni simboli.

Do istih funkcij v podmenijih dostopate prek kontekstnega menija v oknu Ukazi.

Za dostop do tega ukaza ...

Izberite Pogled ÔÇô Elementi


Unarni/binarni operatorji

Izberete lahko razne unarne in binarne operatorje, s katerimi sestavite svojo formulo LibreOffice Math. Unarni operatorji delujejo z eno ogrado. Binarni so tisti operatorji, ki povezujejo dve ogradi. Spodnji del podokna Elementi prikazuje posamezne operatorje. Kontekstni meni okna Ukazi vsebuje tudi seznam teh kot tudi dodatnih operatorjev. ─îe potrebujete operator, ki ga v podoknu Elementi ni, uporabite kontekstni meni ali pa ga vtipkajte neposredno v okno Ukazi.

Relacije

Pri strukturiranju svoje formule LibreOffice Math lahko izbirate med razli─Źnimi relacijami. Funkcije relacij so prikazane v spodnjem delu podokna Elementi. Seznam je tudi v kontekstnem meniju okna Ukazi. Vse tiste relacije, ki jih v podoknu Elementi ali v kontekstnem meniju ni mogo─Źe najti, lahko vnesete ro─Źno v okno Ukazi.

Operacije z mno┼żicami

Priredite razli─Źne operatorje nad mno┼żicami znakom v svoji formuli LibreOffice Math. Posamezni operatorji so prikazani v spodnjem delu podokna Elementi. Odprite kontekstni meni v oknu Ukazi, kjer je identi─Źen seznam posameznih funkcij. ─îe kakega operatorja ne najdete v podoknu Elementi, ga boste morali vnesti v okno Ukazi. Neposredno lahko vnesete tudi druge dele formule, ─Źetudi simboli zanje ┼że obstajajo.

Funkcije

Izberite funkcijo v spodnjem delu podokna Elementi. Seznam teh funkcij je tudi v kontekstnem meniju okna Ukazi. Funkcije, ki jih v podoknu Elementi ne najdete, je potrebno vnesti ro─Źno v okno Ukazi.

Operatorji

Za strukturiranje svoje formule LibreOffice Math lahko izbirate med razli─Źnimi operatorji. Operatorji, ki so na razpolago, so vsi vidni v spodnjem delu podokna Elementi. Navedeni so tudi v kontekstnem meniju okna Ukazi. Operatorje, ki jih ni ne v podoknu Elementi ne v kontekstnem meniju, vnesite neposredno v okno Ukazi.

Atributi

Za formule so vam v LibreOffice Math na voljo razli─Źni atributi. Nekaj atributov je prikazanih v spodnjem delu podokna Elementi. Seznam teh atributov najdete v kontekstnem meniju okna Ukazi. Atribute, ki jih ni ne v podoknu Elementi ne v kontekstnem meniju, vnesite neposredno v okno Ukazi.

Oklepaji

Pri strukturiranju svoje formule LibreOffice Math lahko izbirate med raznimi vrstami oklepajev. Vrste oklepajev so prikazane v spodnjem delu podokna Elementi. Seznam oklepajev je tudi v kontekstnem meniju okna Ukazi. Oklepaje, ki jih ni ne v podoknu Elementi ne v kontekstnem meniju, vnesite neposredno v okno Ukazi.

Oblika

Ko oblikujete formulo LibreOffice Math, lahko izbirate med raznimi mo┼żnostmi. Mo┼żnosti za oblikovanje so prikazane v spodnjem delu podokna Elementi. Seznam teh funkcij je tudi v kontekstnem meniju okna Ukazi.

Drugi simboli

Poka┼że razne matemati─Źne simbole.

Matemati─Źni primeri LibreOffice

Sledi seznam primerov formul v LibreOffice Math.

Referen─Źne tabele za formule

Ta odsek vsebuje sezname ┼ítevilnih operatorjev, funkcij, simbolov in mo┼żnosti oblikovanja, ki so na voljo v LibreOffice Math. ┼átevilne prikazane ukaze lahko vstavite s pomo─Źjo ikon v oknu Elementi ali iz kontekstnega menija okna Ukazi.

Podprite nas!