Meniji

Sledeči odsek vsebuje vse teme pomoči za menije in pogovorna okna.

Ikona opombe

Če želite uporabiti menijske ukaze, mora biti izbrano okno, ki vsebuje dokument, katerega želite obdelovati. Podobno morate izbrati predmet v dokumentu, da lahko uporabite menijske ukaze, ki se nanašajo na predmet.


Ikona opozorila

Meniji so kontekstno občutljivi. To pomeni, da so na voljo tiste menijske izbire, ki so smiselne za trenutno izvajano delo. Če se kazalka nahaja v besedilu, potem bodo na voljo vse tiste menijske izbire, ki so na voljo za urejanje besedila. Če ste v dokumentu izbrali sliko, boste videli vse menijske izbire, ki so primerne za urejanje slik.


Datoteka

Ti ukazi veljajo za trenutni dokument, ustvarjanje novega dokumenta, odpiranje obstoječega dokumenta ali izhod iz programa.

Uredi

Ta meni vsebuje ukaze za urejanje vsebine trenutnega dokumenta.

Pogled

Ta meni vsebuje ukaze za nadzor prikaza dokumenta na zaslonu, spreminjanje uporabniškega vmesnika in dostop do podoken stranske vrstice.

Vstavi

Ta meni vsebuje ukaze, namenjene vstavljanju novih elementov v dokument, npr. slik, predmetov, posebnih znakov in drugih datotek.

Oblika

Vsebuje ukaze za oblikovanje postavitve in vsebine dokumenta.

Prosojnica

Ta meni ponuja upravljanje prosojnic in ukaze za krmarjenje.

Projekcija

Vsebuje ukaze in možnosti za izvedbo predstavitve.

Orodja

Vsebuje orodja za preverjanje črkovanja, galerijo oblikovanih predmetov, ki jih lahko vstavite v dokument, kot tudi orodja za prilagajanje menijev ter nastavljanje možnosti programa.

Okno

Vsebuje ukaze za upravljanje in prikazovanje oken dokumentov.

Pomoč

Meni Pomoč omogoča zagon in nadzor nad sistemom pomoči v LibreOffice.

Podprite nas!