Daljinec za projekcije ÔÇô navodila za daljinca za Impress

Daljinec za LibreOffice Impress je odprto-kodni program─Źek za operacijska sistema Android in iOS, ki omogo─Źa nadzor projekcij LibreOffice Impress prek mobilne naprave.

Ikona Daljinca za Impress

Daljinec za Impress prika┼że na zaslonu naprave ogledne sli─Źice prosojnic z ustreznimi opombami pod njimi. Za pomikanje naprej in nazaj po prosojnicah s prstom podrsajte po zaslonu. Izberete lahko tudi prikaz mozaika, v katerem lahko sko─Źite neposredno na ┼żeleno prosojnico in tako poenostavite izvedbo predstavitve.

Povezava med mobilno napravo in ra─Źunalnikom, na katerem poteka predstavitev LibreOffice Impress, se vzpostavi prek vmesnika Bluetooth ali omre┼żne povezave.

Kaj zmore daljinec za Impress

Daljinec za Impress je zelo uporabna aplikacija, s katero lahko stran od ra─Źunalnika nadzirate projekcije, kar omogo─Źa, da se med predstavitvijo sprehajate. Njegove osrednje funkcionalnosti so:

Zahteve:

Ra─Źunalnik:

Mobilna naprava:

Prena┼íanje in name┼í─Źanje Daljinca za Impress na mobilno napravo

Daljinec za Impress prenesite iz Trgovine Play (Android) oz. Apple Store (iOS), najdete pa ga z nizom ┬╗Impress Remote┬ź v iskalnem polju. Prepri─Źajte se, da med rezultati iskanja izberete Daljinca za Impress izdajatelja The Document Foundation (TDF). Daljinca za Impress namestite na mobilno napravo kot vse druge mobilne aplikacije.

Nastavitve daljinca za Impress

Z omogo─Źenim Daljincem za Impress na mobilni napravi in na strani ra─Źunalnika dostopajte do strani Nastavitve, tako da tapnete desni kot zaslona. Na voljo so naslednje nastavitve:

Povezovanje ra─Źunalnika z mobilno napravo

Omogo─Źite Bluetooth na napravi in na ra─Źunalniku, nato uparite napravi. Navodila poi┼í─Źite v priro─Źnikih za uporabo va┼íe naprave in operacijskega sistema ra─Źunalnika. Dolo─Źite identifikacijo Bluetooth in uparite napravi. Ko je uparjenje dokon─Źano, lahko z mobilno napravo nadzirate predstavitev.

Namesto tega lahko povezavo vzpostavite tudi prek omre┼żja (vklju─Źno z brez┼żi─Źno omre┼żno povezavo). V tem primeru morata biti ra─Źunalnik in naprava povezana v isto omre┼żje.

Omogo─Źanje Daljinca za Impress v LibreOffice Impress

Da bi izvedli projekcijo iz programa Impress, morate dovoliti nadzor programa Impress prek mobilne naprave. To storite na slede─Ź na─Źin:

  1. Odprite LibreOffice Impress.

  2. Izberite Orodja ÔÇô Mo┼żnosti ÔÇô LibreOffice Impress ÔÇô Splo┼íno. Odpre se okno, kot je prikazano na spodnji sliki.

  3. V mo┼żnostih predstavitev potrdite polje Omogo─Źi daljinsko upravljanje in kliknite V redu.

Zaprite LibreOffice Impress in ga znova za┼żenite.

Slika pogovornega okna Splo┼íne mo┼żnosti za Impress

Nadzor nad projekcijo:

tip

Pred izvedbo projekcije onemogo─Źite zatemnjevanje oz. uga┼íanje zaslona ter zaklep zaslona na mobilni napravi, kot je nakazano zgoraj. Zagotovite, da ima baterija mobilne naprave dovolj mo─Źi za trajanje projekcije s pri┼żganim zaslonom.


  1. Zagotovite, da sta naprava in ra─Źunalnik ┼że povezana prek vmesnika Bluetooth ali omre┼żne povezave.

  2. Odprite predstavitev, ki jo ┼żelite pokazati v LibreOffice Impress.

  3. Na mobilni napravi odprite program─Źek Daljinec za Impress in izberite ID ra─Źunalnika za Bluetooth.

  4. Ko kliknete ime ra─Źunalnika, se prosojnice predstavitve samodejno nalo┼żijo v Daljinca za Impress z odsekom za opombe.

  5. Podrsajte s prstom levo ali desno po zaslonu mobilne naprave, da se pomikate med prosojnicami. Opombe prosojnice so v spodnjem delu zaslona mobilne naprave.

  6. Lahko tudi nastavite ┼ítoparico, s katero dolo─Źite ─Źas prikazovanja vsake prosojnice v aplikaciji mobilne naprave.

  7. Med prosojnicami se je mogo─Źe pomikati tudi s tipkami za glasnost na mobilni napravi. Slednje omogo─Źite v nastavitvah Daljinca za Impress, kjer izberete dejanja tipk za glasnost.

Nekaj zaslonskih slik Daljinca za Impress:

Daljinec za Impress: za─Źetni prikaz oglednih sli─Źic

Drugi na─Źin: sli─Źice vseh prosojnic za neposredni izbor ali preskakovanje. Trenutno izbrana prosojnica ima rde─Źo izbirno obrobo.

Podprite nas!