Konektorji

Ikona Konektor

Konektor

Odprite orodno vrstico Konektorji, kjer lahko predmetom na trenutni prosojnici dodate konektorje. Konektor je črta, ki povezuje predmete in ostane pripeta, ko predmete premikate. Če kopirate predmet s konektorjem, se kopira tudi konektor.

Obstajajo štiri vrste povezovalnih (konektorskih) črt:

  1. običajna (zavoji pod pravim kotom)

  2. črta (dva zavoja)

  3. ravna

  4. ukrivljena

Ko kliknete konektor in premaknete kazalec miške prek zapolnjenega predmeta ali rob nezapolnjenega predmeta, se pojavijo točke lepljenja. Točka lepljenja je fiksna točka, kamor lahko pripnete konektorsko črto. Če želite, lahko predmetu dodate točke lepljenja po meri.

Če želite narisati konektor, kliknite točko lepljenja na predmetu, povlecite do točke lepljenja na drugem predmetu in nato spustite. Prav tako lahko povlečete na prazen del dokumenta in kliknete. Nepovezani del konektorja je priklenjen na mesto, dokler konca ne povlečete na drugo mesto. Konektor odlepite tako, da poljuben konec črte konektorja povlečete na drugo mesto.

Konektor

Nariše konektor z enim ali več pravokotnimi prelomi (90 stopinj). Kliknite točko lepljenja na predmetu, povlecite do točke lepljenja na drugem predmetu in nato spustite.

Ikona Konektor

Konektor

Konektor s puščico na začetku

Nariše konektor z enim ali več pravokotnimi prelomi (90 stopinj) in s puščico na začetku. Kliknite točko lepljenja na predmetu, povlecite do točke lepljenja na drugem predmetu in nato spustite.

Ikona Konektor s puščico na začetku

Konektor s puščico na začetku

Konektor s puščico na koncu

Nariše konektor z enim ali več pravokotnimi prelomi (90 stopinj) in s puščico na koncu. Kliknite točko lepljenja na predmetu, povlecite do točke lepljenja na drugem predmetu in nato spustite.

Ikona Konektor s puščico na koncu

Konektor s puščico na koncu

Konektor s puščicama

Nariše konektor z enim ali več pravokotnimi prelomi (90 stopinj) in s puščico na obeh koncih. Kliknite točko lepljenja na predmetu, povlecite do točke lepljenja na drugem predmetu in nato spustite.

Ikona Konektor s puščicama

Konektor s puščicama

Konektor s krogcem na začetku

Nariše konektor z enim ali več pravokotnimi prelomi (90 stopinj) in s krogcem na začetku. Kliknite točko lepljenja na predmetu, povlecite do točke lepljenja na drugem predmetu in nato spustite.

Ikona Konektor s krogcem na začetku

Konektor s krogcem na začetku

Konektor s krogcem na koncu

Nariše konektor z enim ali več pravokotnimi prelomi (90 stopinj) in s krogcem na koncu. Kliknite točko lepljenja na predmetu, povlecite do točke lepljenja na drugem predmetu in nato spustite.

Ikona Konektor s krogcem na koncu

Konektor s krogcem na koncu

Konektor s krogcema

Nariše konektor z enim ali več pravokotnimi prelomi (90 stopinj) in s krogcem na obeh koncih. Kliknite točko lepljenja na predmetu, povlecite do točke lepljenja na drugem predmetu in nato spustite.

Ikona Konektor s krogcema

Konektor s krogcema

Lomljen konektor

Nariše konektor, ki se prelomi ob točki povezave. Kliknite točko lepljenja na predmetu, povlecite do točke lepljenja na drugem predmetu in nato spustite. Za prilagoditev dolžine odseka črte med točko preloma in točko lepljenja kliknite konektor in povlecite točko preloma.

Ikona Lomljen konektor

Lomljen konektor

Lomljen konektor s puščico na začetku

Nariše konektor s puščico na začetku, ki se prelomi ob točki lepljenja. Kliknite točko lepljenja na predmetu, povlecite do točke lepljenja na drugem predmetu in nato spustite. Za prilagoditev dolžine odseka črte med točko preloma in točko lepljenja kliknite konektor in povlecite točko preloma.

Ikona Lomljen konektor s puščico na začetku

Lomljen konektor s puščico na začetku

Lomljen konektor s puščico na koncu

Nariše konektor s puščico na koncu, ki se prelomi ob točki lepljenja. Kliknite točko lepljenja na predmetu, povlecite do točke lepljenja na drugem predmetu in nato spustite. Za prilagoditev dolžine odseka črte med točko preloma in točko lepljenja kliknite konektor in povlecite točko preloma.

Ikona Lomljen konektor s puščico na koncu

Lomljen konektor s puščico na koncu

Lomljen konektor s puščicama

Nariše konektor s puščico na obeh koncih, ki se prelomi ob točki lepljenja. Kliknite točko lepljenja na predmetu, povlecite do točke lepljenja na drugem predmetu in nato spustite. Za prilagoditev dolžine odseka črte med točko preloma in točko lepljenja kliknite konektor in povlecite točko preloma.

Ikona Lomljen konektor s puščicama

Lomljen konektor s puščicama

Lomljen konektor s krogcem na začetku

Nariše konektor s krogcem na začetku, ki se prelomi ob točki lepljenja. Kliknite točko lepljenja na predmetu, povlecite do točke lepljenja na drugem predmetu in nato spustite. Za prilagoditev dolžine odseka črte med točko preloma in točko lepljenja kliknite konektor in povlecite točko preloma.

Ikona Lomljen konektor s krogcem na začetku

Lomljen konektor s krogcem na začetku

Lomljen konektor s krogcem na koncu

Nariše konektor s krogcem na koncu, ki se prelomi ob točki lepljenja. Kliknite točko lepljenja na predmetu, povlecite do točke lepljenja na drugem predmetu in nato spustite. Za prilagoditev dolžine odseka črte med točko preloma in točko lepljenja kliknite konektor in povlecite točko preloma.

Ikona Lomljen konektor s krogcem na koncu

Lomljen konektor s krogcem na koncu

Lomljen konektor s krogcema

Nariše konektor s krogcem na obeh koncih, ki je prelomljen ob točki lepljenja. Kliknite točko lepljenja na predmetu, povlecite do točke lepljenja na drugem predmetu in nato spustite. Za prilagoditev dolžine odseka črte med točko preloma in točko lepljenja kliknite konektor in povlecite točko preloma.

Ikona Lomljen konektor s krogcema

Lomljen konektor s krogcema

Raven konektor

Nariše raven konektor. Kliknite točko lepljenja na predmetu, povlecite do točke lepljenja na drugem predmetu in nato spustite.

Ikona Raven konektor

Raven konektor

Raven konektor s puščico na začetku

Nariše raven konektor s puščico na začetku. Kliknite točko lepljenja na predmetu, povlecite do točke lepljenja na drugem predmetu in nato spustite.

Ikona Raven konektor s puščico na začetku

Raven konektor s puščico na začetku

Raven konektor s puščico na koncu

Nariše raven konektor s puščico na koncu. Kliknite točko lepljenja na predmetu, povlecite do točke lepljenja na drugem predmetu in nato spustite.

Ikona Raven konektor s puščico na koncu

Raven konektor s puščico na koncu

Raven konektor s puščicama

Nariše raven konektor s puščicama, na vsakem koncu eno. Kliknite točko lepljenja na predmetu, povlecite do točke lepljenja na drugem predmetu in nato spustite.

Ikona Raven konektor s puščicama

Raven konektor s puščicama

Raven konektor s krogcem na začetku

Nariše raven konektor s krogcem na začetku. Kliknite točko lepljenja na predmetu, povlecite do točke lepljenja na drugem predmetu in nato spustite.

Ikona Raven konektor s krogcem na začetku

Raven konektor s krogcem na začetku

Raven konektor s krogcem na koncu

Nariše raven konektor s krogcem na koncu. Kliknite točko lepljenja na predmetu, povlecite do točke lepljenja na drugem predmetu in nato spustite.

Ikona Raven konektor s krogcem na koncu

Raven konektor s krogcem na koncu

Raven konektor s krogcema

Nariše raven konektor s krogcema, na vsakem koncu enim. Kliknite točko lepljenja na predmetu, povlecite do točke lepljenja na drugem predmetu in nato spustite.

Ikona Raven konektor s krogcema

Raven konektor s krogcema

Ukrivljen konektor

Nariše ukrivljen konektor. Kliknite točko lepljenja na predmetu, povlecite do točke lepljenja na drugem predmetu in nato spustite.

Ikona Ukrivljen konektor

Ukrivljen konektor

Ukrivljen konektor s puščico na začetku

Nariše ukrivljen konektor s puščico na začetku. Kliknite točko lepljenja na predmetu, povlecite do točke lepljenja na drugem predmetu in nato spustite.

Ikona Ukrivljen konektor s puščico na začetku

Ukrivljen konektor s puščico na začetku

Ukrivljen konektor s puščico na koncu

Nariše ukrivljen konektor s puščico na koncu. Kliknite točko lepljenja na predmetu, povlecite do točke lepljenja na drugem predmetu in nato spustite.

Ikona Ukrivljen konektor s puščico na koncu

Ukrivljen konektor s puščico na koncu

Ukrivljen konektor s puščicama

Nariše ukrivljen konektor s puščicama, na vsakem koncu eno. Kliknite točko lepljenja na predmetu, povlecite do točke lepljenja na drugem predmetu in nato spustite.

Ikona Ukrivljen konektor s puščicama

Ukrivljen konektor s puščicama

Ukrivljen konektor s krogcem na začetku

Nariše ukrivljen konektor s krogcem na začetku. Kliknite točko lepljenja na predmetu, povlecite do točke lepljenja na drugem predmetu in nato spustite.

Ikona Ukrivljen konektor s krogcem na začetku

Ukrivljen konektor s krogcem na začetku

Ukrivljen konektor s krogcem na koncu

Nariše ukrivljen konektor s krogcem na koncu. Kliknite točko lepljenja na predmetu, povlecite do točke lepljenja na drugem predmetu in nato spustite.

Ikona Ukrivljen konektor s krogcem na koncu

Ukrivljen konektor s krogcem na koncu

Ukrivljen konektor s krogcema

Nariše ukrivljen konektor s krogcema, na vsakem koncu enim. Kliknite točko lepljenja na predmetu, povlecite do točke lepljenja na drugem predmetu in nato spustite.

Ikona Ukrivljen konektor s krogcema

Ukrivljen konektor s krogcema

Podprite nas!