Elipsa

─îe uporabite Prilagodi orodno vrstico, lahko dodate ikono Elipsa, ki odpre orodno vrstico Stari krogi in ovali.

Elipsa

Nari┼íe zapolnjeno elipso tam, kjer povle─Źete po trenutnem dokumentu. Kliknite, kamor ┼żelite postaviti elipso, in povlecite do ┼żelene velikosti. Za risanje kroga med vleko pritisnite dvigalko.

Ikona

Elipsa

Kro┼żec

Nari┼íe zapolnjen krog v trenutnem dokumentu. Kliknite, kjer ┼żelite narisati krog, in povlecite do ┼żelene velikosti. Za risanje elipso med vle─Źenjem hkrati pritisnite dvigalko.

Ikona

Kro┼żec

Izsekana elipsa

V trenutnem dokumentu nari┼íe zapolnjen lik, ki ga dolo─Źajo lok ovala in dve ─Źrti radija. Za risanje odseka elipse povlecite krog do ┼żelene velikosti in nato kliknite za dolo─Źitev prve ─Źrte radija. Premaknite kazalko na mesto, kjer ┼żelite postaviti drugo ─Źrto radija, in kliknite. Na krog ne rabite klikati. Za risanje odseka kroga med vleko dr┼żite pritisnjeno dvigalko.

Ikona

Izsekana elipsa

Izsekan krog

V trenutnem dokumentu nari┼íe zapolnjen lik, ki ga dolo─Źajo lok kroga in dve ─Źrti radija. Za risanje kro┼żnega izseka povlecite krog do ┼żelene velikosti, nato kliknite za dolo─Źitev prve ─Źrte radija. Premaknite kazalko do mesta, kjer ┼żelite drugo ─Źrto radija, in kliknite. Na krog ni potrebno klikati. Za risanje izseka elipse med vleko dr┼żite pritisnjeno dvigalko.

Ikona

Izsekan krog

Odsek elipse

V trenutnem dokumentu nari┼íe zapolnjen lik, ki ga dolo─Źata lok elipse in ─Źrta premera. Za risanje izseka elipse povlecite elipso do ┼żelene velikosti in nato kliknite nanjo za dolo─Źitev za─Źetne to─Źke ─Źrte premera. Kazalec pomaknite na mesto kon─Źne to─Źke ─Źrte premera in kliknite. V elipso ni potrebno klikniti. Za risanje kro┼żnega izseka med vle─Źenjem dr┼żite pritisnjeno dvigalko.

Ikona

Odsek elipse

Odsek kroga

Nari┼íe zapolnjen lik, ki ga omejujejo kro┼żni lok in ─Źrti premera. Za risanje kro┼żnega izseka povlecite krog do ┼żelene velikosti in nato kliknite nanj za dolo─Źitev za─Źetne to─Źke ─Źrte premera. Kazalec pomaknite na mesto kon─Źne to─Źke ─Źrte premera in kliknite. V krog ne rabite klikniti. Za risanje izseka elipse med vle─Źenjem dr┼żite pritisnjeno dvigalko.

Ikona

Odsek kroga

Elipsa, nezapolnjena

V trenutnem dokumentu nari┼íe nezapolnjen oval, kjer povle─Źete. Kliknite na mesto, kjer ┼żelite narisati oval, in povlecite do ┼żelene velikosti. Za risanje kroga dr┼żite med vleko pritisnjeno dvigalko.

Ikona

Elipsa, nezapolnjena

Krog, nezapolnjen

V trenutnem dokumentu nari┼íe nezapolnjen krog, kjer povle─Źete. Kliknite, kjer ┼żelite narisati krog in povlecite do ┼żelene velikosti. Za risanje elipse med vle─Źenjem dr┼żite pritisnjeno dvigalko.

Ikona

Krog, nezapolnjen

Izsekana elipsa, nezapolnjena

V trenutnem dokumentu nari┼íe nezapolnjen lik, ki ga dolo─Źajo lok ovala in ─Źrti polmera. Za risanje elipti─Źnega tortega diagrama povlecite oval do ┼żelene velikosti in nato klknite za dolo─Źitev prvega polmera. Premaknite kazalko a mesto, kjer ┼żelite postaviti drugo ─Źrto polmera, in kliknite. Na oval ni potrebno klikniti. Za risanje kro┼żnega tortnega diagrama dr┼żite med vleko pritisnjeno dvigalko.

Ikona

Izsekana elipsa, nezapolnjena

Izsekan krog, nezapolnjen

V trenutnem dokumentu nari┼íe nezapolnjen lik, ki ga dolo─Źajo kro┼żni lok in ─Źrti polmera. Za risanje kro┼żnega tortnega diagrama povlecite krog do ┼żelene velikosti in nato kliknite za dolo─Źitev prvega polmera. Premaknite kazalko do mesta, kjer ┼żelite postaviti drugo ─Źrto polmera, in kliknite. Na krog ni potrebno klikniti. Za risanje elipti─Źnega tortnega diagrama med vleko dr┼żite pritisnjeno dvigalko.

Ikona

Izsekan krog, nezapolnjen

Odsek elipse, nezapolnjen

V trenutnem dokumentu nari┼íe nezapolnjen lik, ki ga dolo─Źata lok elipse in ─Źrta premera. Za risanje odseka elipse povlecite elipso do ┼żelene velikosti in nato kliknite za dolo─Źitev za─Źetne to─Źke ─Źrte premera. Premaknite kazalec na mesto, kjer ┼żelite postaviti kon─Źno to─Źko premera, in kliknite. Na elipso ni potrebno klikniti. Za risanje kro┼żnega odseka dr┼żite med vleko pritisnjeno dvigalko.

Ikona

Odsek elipse, nezapolnjen

Odsek kroga, nezapolnjen

V trenutnem dokumentu nari┼íe nezapolnjen lik, ki ga dolo─Źata kro┼żni lok in ─Źrta premera. Za risanje kro┼żnega odseka povlecite krog do ┼żelene velikosti in nato kliknite za dolo─Źitev za─Źetne to─Źke ─Źrte premera. Premaknite kazalko na mesto, kjer ┼żelite postaviti kon─Źno to─Źko premera, in kliknite. Na krog ni potrebno klikniti. Za risanje odseka elipse dr┼żite med vleko pritisnjeno dvigalko.

Ikona

Odsek kroga, nezapolnjen

Lok

V trenutnem dokumentu nari┼íe lok. Za risanje loka povlecite oval na ┼żeleno velikost ter klinite za dolo─Źitev za─Źetne to─Źke loka. Premaknite kazalec do mesta, kjer ┼żelite postaviti kon─Źno to─Źko, in kliknite. Na oval ni potrebno klikniti. Za risanje loka, ki temelji na krogu, med vle─Źenjem dr┼żite pritisnjeno dvigalko.

Ikona

Lok

Lok kroga

V trenutnem dokumentu nari┼íe lok, ki temelji na krogu. Za risanje loka povlecite krog do ┼żelene velikosti in nato kliknite za dolo─Źitev za─Źetne to─Źke loka. Premaknite kazalec na mesto, kamor ┼żelite postaviti kon─Źno to─Źko, in kliknite. Na krog ni potrebno klikniti. Za risanje loka, ki temelji na elipsi, med vleko dr┼żite pritisnjeno dvigalko.

Ikona

Lok kroga

Podprite nas!