Besedilo

Orodna vrstica Besedilo vsebuje več ikon, ki omogočajo vnos različnih vrst okvirov z besedilom.

Besedilo

Nariše polje z besedilom, kjer kliknete in povlečete v trenutnem dokumentu. Kliknite kamor koli v dokumentu in nato vnesite ali prilepite besedilo.

Ikona

Besedilo

Prilagodi besedilo okviru

V trenutnem dokumentu nariše polje z besedilom, kjer kliknete in povlečete. Vneseno besedilo se po velikosti samodejno prilagodi meram okvira. Kliknite kamor koli v dokumentu in nato vnesite ali prilepite besedilo.

Ikona

Prilagodi besedilo okviru

Oblački

V trenutnem dokumentu nariše črto, ki se konča s pravokotnim oblačkom od mesta, kjer povlečete. Smer besedila je vodoravna. Za spremembo velikosti oblačka povlecite ročico. Za spremembo pravokotnega oblačka v zaobljenega povlecite največjo kotno ročico, ko se kazalec spremeni v roko. Za dodajanje besedila kliknite rob oblačka in nato vnesite ali prilepite besedilo.

Ikona

Oblački

Podpora azijskim jezikom

Do teh ukazov lahko dostopate, ko vključite podporo za azijske jezike v – Nastavitve jezika – Jeziki.

Navpični oblački

Ikona

Nariše črto, ki se konča v pravokotnem oblačku z navpično usmerjenostjo besedila, kjer povlečete v trenutnem dokumentu. Za spremembo velikosti oblačka povlecite ročico oblačka. Za dodajanje besedila kliknite rob oblačka in vnesite ali prilepite besedilo. Če želite spremeniti pravokotni oblaček v okroglega, povlecite ročico največjega kota, ko se le-ta spremeni v roko. To je na voljo le, če je omogočena podpora za azijske jezike.

Navpično besedilo

Ikona

Nariše okvir z besedilom z navpično usmerjenostjo besedila, kjer povlečete v trenutnem dokumentu. Kliknite kamor koli v dokument, nato vnesite ali prilepite besedilo. Lahko tudi pomaknete kazalko na mesto, kamor želite dodati besedilo, in besedilo vnesite ali prilepite. To je na voljo le, ko je omogočena podpora za azijske jezike.

Prilagodi navpično besedilo okviru

Kamor v dokumentu kliknete ali povlečete z miško, nariše besedilno polje z navpično smerjo besedila. Vneseno besedilo se samodejno prilagodi velikosti polja. (Če želite to ikono, morate omogočiti podporo za azijske jezike). Kliknite kjer koli v dokumentu in vnesite ali prilepite besedilo. Lahko tudi premaknete kazalko na mesto, kjer bi radi dodali besedilo, povlečete polje in potem vnesete ali prilepite besedilo.

Ikona

Prilagodi navpično besedilo okviru

Podprite nas!