Microsoft Office

Določa nastavitve za uvažanje in izvažanje dokumentov programa Microsoft Office.

Za dostop do tega ukaza ...

Izberite – Nalaganje/shranjevanje – Microsoft Office.


Vdelani predmeti

Razdelek Vdelani predmeti določa nastavitve za uvažanje in izvažanje predmetov OLE programa Microsoft Office in drugih.

Te nastavitve veljajo, če ne obstaja strežnik Microsoft ali drug strežnik OLE (npr. v UNIX-u) ali če strežnik OLE LibreOffice ni pripravljen za urejanje predmetov OLE.

Če je strežnik OLE vdelanega predmeta aktiven, bo za ravnanje s predmetom uporabljen strežnik OLE.

Če je strežnik OLE za predmete MathType aktiven, lahko vdelane predmete MathType pretvorite v predmete LibreOffice Math. Pri tem vdelani predmeti MathType ne smejo presegati specifikacije MathType 3.1.

Stolpca [N] in [S]

Potrditveni polji [N] in [S] prikažeta vnose za par predmetov OLE, ki jih je mogoče pretvoriti med nalaganjem v LibreOffice [N] in/ali med shranjevanjem v Microsoftovi obliki [S].

Potrdite polje v stolpcu [N] pred vnosom, če bo predmet OLE vrste Microsoft ali druge pretvorjen v navedeni predmet OLE LibreOffice, ko se v LibreOffice naloži dokument vrste Microsoft.

Potrdite polje v stolpcu [S] pred vnosom, če bo predmet OLE LibreOffice pretvorjen v navedeni predmet OLE vrste Microsoft, ko je dokument shranjen v vrsti datotek Microsoft.

Poudarjanje znakov

Pisarniški paket Microsoft Office pozna dva atributa znaka, ki sta podobna poudarjanju oz. ozadju znaka v LibreOffice. Izberite ustrezni atribut (poudarjanje ali senčenje), ki ga želite uporabiti v LibreOffice ob izvozu poudarjanja znakov LibreOffice v zapise paketa Microsoft Office.

Poudarjanje izvozi najbližji zadetek med barvo poudarjanja LibreOffice in eno od 16 barv poudarjanja v Microsoft Office, pri čemer uporabi atribut znakov MS Office, zaradi česar jih uporabniki MS Office enostavno urejajo z orodjem poudarjanja v programih MS Office. To je privzeta nastavitev v izdajah LibreOffice od 5.0 do 6.4.

Senčenje izvozi vse RGB-barve v drug atribut znakov MS Office. Tako ohrani zvestobo barv med dokumenti LibreOffice in Microsoft Office, vendar pa morajo uporabniki MS Office urediti ta atribut znakov z orodjem, ki ni tako pogosto uporabljeno ali enostavno dostopno v programih MS Office. To je privzeta nastavitev od LibreOffice 7.0 naprej.

tip

»Združljivostni« filter v pogovornem oknu Barva za poudarjanje znakov ponuja barve za poudarjanje Microsoft Office. Uporabite te barve in izberite Izvozi kot: poudarjanje, če želite zvestobo barv in poenostaviti urejanje za uporabnike MS Office.


Datoteke zaklepa

Potrdite to polje, da poleg lastne datoteke zaklepa programa LibreOffice ustvarite tudi datoteko zaklepa Microsoft Office. Datoteke zaklepa so znak programom, da vira ali datoteke ne smejo uporabiti, dokler se zaklep ne sprosti.

tip

LibreOffice lahko prebere datoteke zaklepa, ki jih ustvarja Microsoft Office.


Podprite nas!