Tiskanje

Določa nastavitve tiskanja v dokumentu z besedilom ali HTML.

Za dostop do tega ukaza ...

Izberite – LibreOffice Writer/ LibreOffice Writer/Web – Tiskanje.


note

Nastavitve tiskanja na tem zavihku veljajo za prihodnje nove dokumente, dokler znova ne spremenite nastavitev. Če želite spremeniti le nastavitve za trenutni dokument, uporabite pogovorno okno Datoteka – Natisni.


Vsebina

Določa, katere vsebine dokumenta bodo natisnjene.

Slike in predmeti

Določa, ali bo natisnjena grafika, ki se nahaja v dokumentu z besedilom.

Kontrolniki obrazcev

Določa, ali bodo natisnjena tudi polja kontrolnika obrazca, ki se nahajajo v dokumentu z besedilom.

Ozadje strani

Določa, ali bodo natisnjene tudi barve in predmeti, ki so vstavljeni v ozadje strani (Oblika – Slog strani – Ozadje) tiskanega dokumenta.

Natisni besedilo v črni barvi

Določa, ali naj bo besedilo vedno natisnjeno v črni barvi.

Skrito besedilo

Potrdite to možnost, če želite natisniti besedilo, ki je označeno kot skrito. Natisne se naslednje skrito besedilo: besedilo, oblikovano kot skrito z ukazom Oblika – Znak – Učinki pisave – Skrito, in besedilna polja Skrito besedilo in skriti odstavki.

Ograda z besedilom

Vključite to možnost, če želite natisniti ograde z besedilom. Izključite to možnost, če želite v izpisu pustiti ograde z besedilom prazne. Ograde za besedilo so polja.

Strani

Določa vrstni red tiskanja za dokumente LibreOffice Writer, ki vsebujejo več strani.

Leve strani (ne velja za dokumente HTML)

Določa, ali naj bodo natisnjene vse leve (sode) strani dokumenta.

Desne strani (ne velja za dokumente HTML)

Določa, ali naj bodo natisnjene vse desne (lihe) strani dokumenta.

Brošura

Izberite možnost Brošura, če želite dokument natisniti v obliki brošure. Brošura je v programu LibreOffice Writer določena na sledeč način:

Če tiskate dokument v pokončnem ali ležečem načinu, bosta druga zraven druge natisnjeni dve nasprotni strani brošure. Če tiskalnik omogoča obojestransko tiskanje, lahko ustvarite celotno brošuro iz dokumenta in vam pozneje ne bo treba zbirati strani. Če tiskalnik omogoča le enostransko tiskanje, bo učinek enak, če boste najprej natisnili le prednje strani z možnostjo »Čelne plati / desne strani / lihe strani«, papir znova vstavili v pladenj tiskalnika in nato natisnili hrbtne strani z izbrano možnostjo »Hrbtne plati / leve strani / sode strani«.

Od desne proti levi

Potrdite za tiskanje strani brošure v pravilnem vrstnem redu za pisave od desne proti levi.

note

Ta možnost je na voljo le, če je omogočena podpora za kompleksno postavitev jezika v – Jeziki in področne nastavitve – Splošno.


Drugo

Natisni samodejno vstavljene prazne strani

Če je ta možnost izbrana, bodo samodejno vstavljene prazne strani tudi natisnjene. To možnost priporočamo, kadar tiskate obojestransko. V knjigi je npr. slog odstavka »poglavje« nastavljen tako, da se vedno začne na liho oštevilčeni strani. Če se na lihi strani konča tudi prejšnje poglavje, bo LibreOffice vstavil sodo oštevilčeno prazno stran. Ta možnost določa, ali bo natisnjena tudi ta oštevilčena prazna stran.

Pladenj za papir iz nastavitev tiskalnika

Pri tiskalnikih z več pladnji možnost »Pladenj za papir iz nastavitev tiskalnika« določa, če tiskalniški pladenj, ki naj bo uporabljen, določajo sistemske nastavitve tiskalnika.

Faks

Če ste na računalnik namestili program za pošiljanje faks-sporočil in želite poslati faks-sporočilo neposredno iz dokumenta z besedilom, potem namesto tiskalnika za tiskanje izberete želeni faks.

Komentarji

Določa, ali naj bodo natisnjeni komentarji iz vašega dokumenta.

Podprite nas!