LibreOffice

To pogovorno okno uporabite za urejanje splošnih nastavitev za delo s programom LibreOffice. Informacija pokriva teme kot so uporabniški podatki, shranjevanje, tiskanje ter poti do pomembnih datotek in map. Te nastavitve se shranijo samodejno.

Za dostop do tega ukaza ...

Izberite ÔÇô LibreOffice.


Uporabniški podatki

Ta zavihek uporabite za vnos ali urejanje uporabni┼íkih podatkov. Nekatere podatke je morda ob sami namestitvi LibreOffice ┼że vnesel uporabnik ali skrbnik sistema.

Splošno

Dolo─Źa splo┼íne nastavitve za LibreOffice.

Pogled

Dolo─Źite mo┼żnosti pogleda.

Mo┼żnosti tiskanja

Dolo─Źa mo┼żnosti nastavitev za tiskanje.

Poti

Ta odsek vsebuje privzete poti do pomembnih map v LibreOffice. Te poti lahko uporabnik ureja.

Pisave

Pisavo zamenja s pisavo po vašem izboru. Zamenjava nadomesti pisavo samo, ko je prikazana na zaslonu ali pri tiskanju. Zamenjava ne zamenja nastavitev pisav, ki so shranjene z dokumentom.

Varnost

Dolo─Źa varnostne mo┼żnosti za shranjevanje dokumentov, za spletne povezave in za odpiranje dokumentov, ki vsebujejo makre.

Barve programa

Dolo─Źa barve za uporabni┼íki vmesnik LibreOffice. Trenutne nastavitve lahko shranite kot barvno shemo in jih nalo┼żite kasneje.

Dostopnost

Nastavi mo┼żnosti, ki naredijo module LibreOffice dostopnej┼íe uporabnikom z oslabelim ali omejenim vidom, omejeno gibljivostjo ali drugimi nezmo┼żnostmi.

Napredno

Dolo─Źa mo┼żnosti podpore za programe Java v LibreOffice, vklju─Źno s tem, katero izvajalno okolje Java (JRE) naj uporabi. Dolo─Źa tudi, ali naj bodo uporabljene eksperimentalne (nezanesljive) funkcionalnosti, kot sta snemanje makrov in dostop do strokovne prilagoditve.

Razvojno okolje Basic

Ta odsek opisuje integrirano razvojno okolje (angl. IDE oz. Integrated Development Environment) za Basic, kjer lahko urejate makre v programskem jeziku Basic.

Spletna posodobitev

Dolo─Źa nekaj mo┼żnosti za samodejno opozarjanje in prenos spletnih posodobitev za LibreOffice.

OpenCL

OpenCL (angl. Open Computing Language) je tehnologija, s katero lahko med drugim pospe┼íimo izra─Źune v obse┼żnih preglednicah.

Ponastavi

Ponastavi spremenjene mo┼żnosti v trenutnem zavihku na tiste, ki so veljale, ko se je pogovorno okno odprlo.

Podprite nas!