LibreOffice

To pogovorno okno uporabite za urejanje splošnih nastavitev za delo s programom LibreOffice. Informacija pokriva teme kot so uporabniški podatki, shranjevanje, tiskanje ter poti do pomembnih datotek in map. Te nastavitve se shranijo samodejno.

Za dostop do tega ukaza ...

Izberite – LibreOffice.


Uporabniški podatki

Ta zavihek uporabite za vnos ali urejanje uporabniških podatkov. Nekatere podatke je morda ob sami namestitvi LibreOffice že vnesel uporabnik ali skrbnik sistema.

Splošno

Določa splošne nastavitve za LibreOffice.

Pogled

Določite možnosti pogleda.

Možnosti tiskanja

Določa možnosti nastavitev za tiskanje.

Poti

Ta odsek vsebuje privzete poti do pomembnih map v LibreOffice. Te poti lahko uporabnik ureja.

Pisave

Pisavo zamenja s pisavo po vašem izboru. Zamenjava nadomesti pisavo samo, ko je prikazana na zaslonu ali pri tiskanju. Zamenjava ne zamenja nastavitev pisav, ki so shranjene z dokumentom.

Varnost

Določa varnostne možnosti za shranjevanje dokumentov, za spletne povezave in za odpiranje dokumentov, ki vsebujejo makre.

Barve programa

Določa barve za uporabniški vmesnik LibreOffice. Trenutne nastavitve lahko shranite kot barvno shemo in jih naložite kasneje.

Dostopnost

Nastavi možnosti, ki naredijo module LibreOffice dostopnejše uporabnikom z oslabelim ali omejenim vidom, omejeno gibljivostjo ali drugimi nezmožnostmi.

Napredno

Določa možnosti podpore za programe Java v LibreOffice, vključno s tem, katero izvajalno okolje Java (JRE) naj uporabi. Določa tudi, ali naj bodo uporabljene eksperimentalne (nezanesljive) funkcionalnosti, kot sta snemanje makrov in dostop do strokovne prilagoditve.

Razvojno okolje Basic

Ta odsek opisuje integrirano razvojno okolje (angl. IDE oz. Integrated Development Environment) za Basic, kjer lahko urejate makre v programskem jeziku Basic.

Spletna posodobitev

Določa nekaj možnosti za samodejno opozarjanje in prenos spletnih posodobitev za LibreOffice.

OpenCL

OpenCL (angl. Open Computing Language) je tehnologija, s katero lahko med drugim pospešimo izračune v obsežnih preglednicah.

Ponastavi

Ponastavi spremenjene možnosti v trenutnem zavihku na tiste, ki so veljale, ko se je pogovorno okno odprlo.

Podprite nas!