Začetno središče

Dobrodošli v LibreOffice. Hvala, ker uporabljate pomoč za delo s programi LibreOffice. Vedno, ko potrebujete pomoč pri delu s pisarniškim paketom LibreOffice, pritisnite tipko F1.

Začetno središče se pojavi, ko v LibreOffice ni odprt noben dokument. Razdeljeno je na dve podokni. S klikom gumba v levem podoknu odprete nov dokument ali izbirnik datotek.

Odpiranje obstoječih datotek

Gumb Odpri dokument odpre pogovorno okno za odpiranje datoteke.

Gumb Oddaljene datoteke predstavi pogovorno okno za odpiranje oddaljenih datotek, shranjenih na oddaljenih strežnikih.

Gumb Nedavne datoteke prikaže ogledne sličice nazadnje odprtih dokumentov. Če z miško postanete nad temi sličicami, se označi dokument in prikaže namig o mestu hrambe dokumenta ter ikono v desnem zgornjem kotu, s katerim lahko ogledno sličico izbrišete iz podokna in s seznama nedavnih datotek. Če želite odpreti dokument, kliknite njegovo ogledno sličico.

Ikona namiga

Držite pritisnjen spustni gumb Nedavne datoteke in odpre se meni, kjer lahko izbrišete seznam nedavno odprtih dokumentov.


Kliknite spustni gumb Predloge, da prikažete vse obstoječe predloge na desni strani okna.

Ikona namiga

Držite pritisnjen spustni gumb Predloge, da se odpre meni, v katerem lahko zožite izbor obstoječih predlog glede na vrsto dokumenta ali odprete pogovorno okno Predloge.


Ikona namiga

Desno kliknite predlogo v desnem podoknu, da se odpre meni, v katerem lahko predlogo odprete za ustvarjanje novega dokumenta, ki temelji na njej, ali to predlogo uredite.


Ustvari:

Vsak gumb odpre nov dokument tiste vrste, ki jo predstavlja.

Gumb Razširitve odpre stran https://extensions.libreoffice.org/, od koder lahko prenesete predloge in dodatne funkcionalnosti za LibreOffice.

Ikona opozorila

Predogledne slike se ne prikažejo za datoteke vseh vrst. Namesto tega se lahko pojavi velika ikona, ki jo za to vrsto datotek uporablja vaš operacijski sistem.


Podprite nas!