Namestitev tiskalnika in faksa na platformah na osnovi UNIX-a

LibreOffice uporablja na vašem sistemu nameščene pisave. V dokumentu z besedilom lahko izbirate med vsemi natisljivimi pisavami. V dokumentu HTML ali v spletni postavitvi so na voljo le pisave, ki so vidne na zaslonu. V preglednicah in risbah lahko izbirate med vsemi nameščenimi pisavami.

Spreminjanje nastavitev tiskalnika

V pogovornem oknu Natisni ali Nastavitve tiskalnika izberite tiskalnik s seznamskega polja Nameščeni tiskalniki in kliknite Lastnosti. Pojavi se pogovorno okno Lastnosti, ki vsebuje več strani zavihkov. Tukaj lahko spremenite nastavitve, ki se uporabljajo glede na datoteko PPD izbranega tiskalnika.

Uporaba funkcionalnosti faksa

Če ste na računalnik namestili paket fax4CUPS, lahko pošiljate fakse s programsko opremo LibreOffice.

Po izpisu ob tiskanju na tiskalnik fax4CUPS se odpre pogovorno okno, ki vas povpraša za telefonske številke, kamor želite poslati faks. Vnesete lahko več številk, ločenih s podpičjem (;).

V LibreOffice lahko aktivirate ikono za pošiljanje faksov privzetemu faksu. V ta namen izberite Orodja – Prilagodi – Orodne vrstice, kliknite Dodaj ukaze in iz »Dokumenti« izberite ikono Pošlji privzeti faks. Lahko pa tudi nastavite, kateri faks bo uporabljen, ko boste pritisnili na ta gumb pod – LibreOffice Writer – Natisni.

Ne pozabite ustvariti en ločeno tiskanje za vsak faks, drugače bo prvi prejemnik dobil vse fakse. V pogovornem oknu Orodja – Spajanje dokumentov izberite možnost Tiskalnik in nato izberite potrditveno polje Eno tiskanje.

Podprite nas!