Tiskanje nalepk za naslove

  1. Pojdite na Datoteka – Nov – Nalepke, da se odpre pogovorno okno Nalepke.

  2. Na zavihku Nalepke izberite obliko papirja za nalepke, na katerega boste tiskali.

  3. Izberite zbirko podatkov in tabelo, iz katere želite črpati podatke.

  4. Izberite polje zbirke podatkov, iz katerega želite natisniti vsebino. Kliknite gumb s puščico, ki kaže levo, s čimer vstavite polje zbirke podatkov v polje Besedilo nalepke.

    Nadaljujte z izbiranjem in vstavljanjem polj zbirke podatkov, če želite na vsaki nalepki več polj. Če želite vstaviti novo vrstico, pritisnite vnašalko, vnesete pa lahko tudi poljubno nespremenljivo besedilo.

  5. Če želite vnesti dodatno besedilo, spremeniti oblikovanje ali vstaviti slike in vektorsko grafiko, omogočite Uskladi vsebino na zavihku Možnosti. Če jo omogočite, se, ko enkrat zapustite pogovorno okno Nalepke, odpre majhno okno z gumbom Uskladi. Zdaj lahko spreminjate le prvo nalepko v dokumentu z nalepkami, nato kliknete gumb Uskladi in tako kopirate opravljeno delo na vse nalepke v dokumentu.

  6. Kliknite Nov dokument.

  7. Ko se pokaže dokument z nalepkami, je morda smiselno začasno omogočiti Pogled – Imena polj. S tem se polja prikažejo na bolj viden način, tako da jih lažje prerazporedite in uredite vsebino teh polj.

  8. Dokument z nalepkami lahko shranite in/ali natisnete.

Ko izberete tiskanje dokumenta, boste povprašani, če želite natisniti tipsko pismo. Odgovorite z Da, če želite odpreti pogovorno okno Spajanje dokumentov. V pogovornem oknu Spajanje dokumentov lahko izberete zapise, za katere želite natisniti nalepke.

Podprite nas!