Izdelava ter tiskanje nalepk in vizitk

Oblikovanje vizitk s pomočjo pogovornega okna

Pojdite na Datoteka – Nov – Vizitke, da se odpre pogovorno okno Vizitke, v katerem lahko izberete obliko in videz vaše vizitke.

Oblikovanje nalepk in vizitk

V pogovornem oknu Nalepke lahko oblikujete tako nalepke kot tudi vizitke.

 1. Pojdite na Datoteka – Nov – Nalepke, da se odpre pogovorno okno Nalepke.

 2. Kliknite jeziček Nalepke in v polju Oblika določite obliko nalepke.

  LibreOffice Writer vsebuje številne oblike papirja za nalepke in vizitke, ki jih lahko kupite v trgovini. Poleg tega lahko dodate tudi uporabniško določene oblike.

 3. Kliknite jeziček Nalepke in v polju Napis vpišite besedilo, ki bo na nalepki.

  Tu si pogosto lahko pomagate s poljem podatkovnih zbirk, tako da lahko natisnete nalepke z različno vsebino, če npr. pošiljate pisma. Nalepke pa lahko vsebujejo tudi enako besedilo.

  V poljih Zbirka podatkov in Tabela lahko izberete zbirko podatkov in tabelo, kjer je podatkovno polje shranjeno. Kliknite gumb s puščico, da se podatkovno polje prenese v polje Besedilo nalepke. Pritisnite vnašalko, da vstavite prelom. Vtipkate lahko tudi presledke ali drugo besedilo.

  Na jezičku Oblika lahko določite lastne oblike nalepk, ki niso predhodno določene v programu. Za lastno oblikovanje na jezičku Nalepke v polju Vrsta izberite »Uporabniško«. Na jezičku Možnosti lahko določite, ali boste posebej oblikovali vse ali samo določene nalepke.

 4. Preverite, če je na jezičku Možnosti izbrano Sinhroniziraj vsebino. Če je to izbrano, lahko vnesete samo eno nalepko (v zgornji levi kot) in urejate samo njo.

 5. Kliknite Nov dokument, če želite ustvariti nov dokument z nastavitvami, ki ste jih določili.

 6. Ob kliku na Nov dokument boste zagledali majhno okno z gumbom Sinhroniziraj nalepke. Vnesite prvo nalepko. Ob kliku na Sinhroniziraj nalepke se trenutna nalepka prekopira na ostale nalepke na listu.

Podprite nas!