Integriranje novih komponent UNO

Programerji lahko napišejo in integrirajo svoje komponente UNO (Universal Network Objects) v LibreOffice. Te nove komponente se lahko doda v menije in orodne vrstice LibreOffice; imenujejo se »dodatki«.

Nekatera orodja in storitve podpirajo integracijo novih komponent. Več o tem lahko najdete v Vodniku za razvijalce LibreOffice. Trije glavni koraki so naslednji:

  1. Registrirajte nove komponente pisarniškega paketa LibreOffice. To lahko storite z orodjem unopkg, ki ga lahko najdete v mapi {installpath}program.

  2. Nove komponente integrirajte kot storitve. Pomagajo vam storitve ProtocolHandler in JobDispatch; več informacij lahko najdete v Vodniku za razvijalce LibreOffice.

  3. Spremenite uporabniški vmesnik (menije ali orodne vrstice). To lahko naredite skoraj samodejno, tako da napišete datoteko z besedilom XML, ki opisuje spremembe. Več o tem lahko najdete v Vodniku za razvijalce LibreOffice.

Add-Ons lahko razširijo funkcionalnost LibreOffice. Niso povezane z , ki omogočajo nove funkcije za program LibreOffice Calc.

Podprite nas!