Orodje za poročanje o sesutju

Orodje za poročanje o sesutju se samodejno zažene, ko se program sesuje.

Orodje za poročanje o sesutju zbere potrebne informacije, ki razvijalcem programov pomagajo pri izboljšavah, tako da v se v kasnejših različicah podobne napake ne pojavijo. Pomagajte nam izboljšati programsko opremo in pošljite poročilo o sesutju.

Zagon Orodja za poročanje o sesutju

Pri večini sesutij programa se Orodje za poročanje o sesutju zažene samodejno.

Pošiljanje poročila o sesutju

Potrdite polje, če želite ponovno LibreOffice zagnati v varnem načinu. Nato kliknite gumb Pošlji poročilo o sesutju.

Če je poročilo o sesutju uspešno poslano, se pojavi pogovorno okno z naslovom URL poročila. Poročilo si ogledate tako, da URL kopirate in prilepite v spletni brskalnik.

tip

Na vaše poročilo o sesutju ne boste dobili odgovora. Če potrebujete podporo, obiščite spletno stran Podpora skupnosti za pregled različnih možnosti.


Kateri podatki se pošiljajo?

Poročilo o sesutju pošlje podatke o vrsti napake, ki je povzročila sesutje, ter vsebino pomnilnika procesa v trenutku sesutja. Vsebina pomnilnika vsebuje: seznam naloženih knjižnic in številke njihovih različic, seznam trenutnih niti z vsebino njihovega pomnilniškega sklada ter stanja registra procesorja. Sledenje pomnilnika se zbere krajevno s standardnimi sistemskimi orodji: dbghelp.dll na sistemih Windows, clone(), ptrace() in mapa /proc na sistemih GNU/Linux ter Apple Crash Reporter na sistemih macOS.

Pošlje tudi podatke o različici LibreOffice, imenu in različici operacijskega sistema ter strojni opremi računalnika (vrsta CPE s funkcionalnostmi, skupna velikost pomnilnika RAM, grafični vmesnik in gonilnik).

Poročilo o sesutju je anonimno. Poslani podatki ne omogočajo identifikacije, prav tako se vsebina dokumentov ne pošilja. Podatki poročila se pošljejo kot večdelna zahteva HTTP POST.

Podprite nas!