Čarovnik za faks

Odpre čarovnika za fakse. Čarovnik lahko pomaga pri izdelavi predlog za dokumente v obliki faksa. Dokumente za faks lahko potem natisnete na tiskalniku ali pošljete po faksu, če imate programsko opremo za ta namen.

Za dostop do tega ukaza ...

Izberite Datoteka – Čarovniki – Faks.


LibreOffice vsebuje predlogo za dokumente za faks, ki jo s pomočjo čarovnika lahko priredite svojim potrebam. Čarovnik vas korak za korakom vodi pri sestavljanju predloge za dokument in pri tem nudi številne oblikovne in vsebinske možnosti. V predogledu si lahko vsak trenutek ogledate videz končnega faksa.

V pogovornem oknu lahko svoje vnose in izbire spremenite kadar koli. Pri tem lahko preskočite celo stran ali pa kar vse strani v čarovniku; v tem primeru bodo obveljale trenutne (ali pa privzete) nastavitve.

Čarovnik za faks – Oblikovanje strani

Določa slog dokumenta za faks.

Čarovnik za faks – Vsebovani elementi

Določa, kateri elementi bodo natisnjeni.

Čarovnik za faks – Pošiljatelj in prejemnik

Določa pošiljatelja in prejemnika faksa.

Čarovnik za faks – Noga

Določa podatke noge.

Čarovnik za faks – Ime in lokacija

Določa ime in mesto predloge.

Nazaj

Kliknite gumb Nazaj, da si ogledate na prejšnji strani izbrane nastavitve. Ob kliku tega gumba trenutne vrednosti ostanejo nespremenjene in se ne zbrišejo. Nazaj bo aktiven od druge strani naprej.

Naprej

Čarovnik shrani trenutne nastavitve in nadaljuje z naslednjo stranjo. Ko dosežete zadnjo stran čarovnika, postane gumb Naprej neaktiven.

Dokončaj

Čarovnik na osnovi vaših izbir ustvari predlogo za dokument in jo shrani. Nov dokument na osnovi predloge in z imenom »NeimenovanoX« se pojavi v delovnem območju.

Prekliči

S klikom na Prekliči se zapre pogovorno okno brez shranitve sprememb.

Podprite nas!