Čarovnik za pisma

Požene čarovnika za predlogo pisma. S to predlogo lahko vodite tako poslovno kot zasebno korespondenco.

Za dostop do tega ukaza ...

Izberite Datoteka – Čarovniki – Pismo.


LibreOffice vsebuje primere predlog za poslovna in zasebna pisma, ki jih lahko s pomočjo čarovnika priredite svojim lastnim potrebam. Čarovnik pomaga korak za korakom sestaviti predlogo dokumenta in pri tem nudi številne oblikovne in vsebinske možnosti. Predogled vam lahko v vsakem trenutku pokaže videz končnega pisma glede na izbrane nastavitve.

Med delom s čarovnikom lahko svoje vnose in izbire spremenite, kadar koli želite. Preskočite lahko celo stran ali pa kar vse strani čarovnika; v tem primeru bodo obveljale trenutne (ali pa privzete) nastavitve.

Čarovnik za pisma – Oblikovanje strani

Določa, ali želite ustvariti zasebno ali poslovno pismo. Od te izbire je odvisno, katere možnosti bodo na razpolago na straneh, ki ji sledijo.

Ikona opombe

Če sestavljate predlogo za poslovno pismo, lahko vanjo dodate vrsto elementov, ki v zasebna pisma običajno ne sodijo, npr. vrstico zadeve. Če izberete možnost za zasebno pismo, v pogovornem oknu čarovnika ne boste našli določenih strani, ki vsebujejo elemente, značilne za poslovna pisma.


Čarovnik za pisma – Postavitev glave pisma

Tu lahko navedete elemente, ki so že natisnjeni na papir z glavo. Ti elementi ostanejo nenatisnjeni in prostor, ki ga zasedajo, tiskalnik pusti prazen.

Čarovnik za pisma – Natisnjeni elementi

Določa elemente, ki bodo vključeni v predlogo za pismo.

Čarovnik za pisma – Prejemnik in pošiljatelj

Določa podatke o pošiljatelju in prejemniku.

Čarovnik za pisma – Noga

Določa podatke, ki bodo vključeni v prostor za nogo.

Čarovnik za pisma – Ime in lokacija

Določa, kje in s kakšnim imenom želite shraniti dokument in predlogo.

Nazaj

Omogoča ogled izbir, ki ste jih naredili v predhodnih korakih. Trenutne nastavitve bo čarovnik shranil.

Naprej

Shrani trenutne nastavitve in nadaljuje z naslednjo stranjo.

Dokončaj

Čarovnik sestavi na osnovi vaših izbir novo predlogo za dokument ini jo shrani na trdi disk. LibreOffice ustvari na osnovi obstoječih predlog nov dokument z imenom »Neimenovano X« (X pri tem pomeni zaporedno oštevilčenje) in ga prikaže na delovni površini.

Ikona opombe

LibreOffice shrani trenutne nastavitve čarovnika v skladu z izbrano predlogo. Te nastavitve bodo služile kot privzete nastavitve, ko boste naslednjič uporabili čarovnika.


Podprite nas!