Filtri in obrazci HTML

V dokumentih HTML lahko uporabite vse elemente kontrolnika in dogodke obrazca. ┼átevilni dogodki (npr. dogodki pozornosti) so ostali nespremenjeni. ┼áe vedno jih boste lahko uva┼żali in izva┼żali kot ONFOCUS, ONBLUR itn. za JavaScript in kot SDONFOCUS, SDONBLUR itn. za LibreOffice Basic.

Splo┼ína imena, ki so sestavljena iz vmesnika Poslu┼íalec in imena metode dogodka, se uporabljajo tudi za vse druge dogodke: Dogodek XPoslu┼íalec::metoda bo izvo┼żen kot

SDEvent-XListener-method = "/* koda-dogodka */"

Pri zapisu sestavin XPoslu┼íalca (XListener) in metode bodite pozorni na male in velike ─Źrke.

Nadzorovanje dogodkov za kontrolnike izvaja LibreOffice API. Ko kontrolniku dodelite dogodek, bo predmet interno registriran kot ┬╗poslu┼íalec┬ź (┬╗Listener┬ź) za natanko dolo─Źen dogodek. Za ta namen potrebuje predmet poseben vmesnik, npr. vmesnik XFocusListener, s katerim se lahko odzove na dogodke izbiranja oz. pozornosti. Ko pride do dogodka, kontrolnik uporabi posebno metodo vmesnika poslu┼íalca (Listener), takrat ko je ozna─Źen. Interno registrirani predmet potem uporabi kodo JavaScript ali LibreOffice Basic, ki je bila dodeljena dogodku.

Filter HTML sedaj uporablja natan─Źno iste vmesnike poslu┼íalcev in imena metod za uvoz in izvoz dogodkov po ┼żelji. Tako lahko registrirate dogodek pozornosti z

<INPUT TYPE=text ONFOCUS="/* koda */"

namesto prek

<INPUT TYPE=text SDEvent-XFocusListener-focusGained="/* koda */"

registra. Tako lahko dogodke registrirate po ┼żelji, tudi tiste, ki jih ni v seznamskih poljih. Za definiranje skriptnega jezika dogodkov lahko v glavo dokumenta vnesete naslednjo vrstico:

<META HTTP-EQUIV="content-script-type" CONTENT="...">

Za CONTENT (vsebina) lahko uporabite npr. ┬╗text/x-StarBasic┬ź za LibreOffice Basic ali ┬╗text/JavaScript┬ź za JavaScript. ─îe ni posebnega vnosa, bo privzet JavaScript.

Med izva┼żanjem bo privzeti skriptni jezik dolo─Źen glede na prvi modul v dokumentu z makri. Za dogodke lahko v dokumentu uporabite le en jezik.

Podprite nas!