Izvozi v EPUB

Izvozi trenutno datoteko v zapisu EPUB.

EPUB je standardizirani zapis za elektronske knjige z datotečno končnico .epub, ki jih lahko prenesete in berete v napravah, kot so pametni telefoni, tablični in namizni računalniki ter e-bralniki.

Za dostop do tega ukaza ...

Iz menijske vrstice:

Izberite Datoteka – Izvozi kot – Izvozi v EPUB.

Iz orodnih vrstic:

Ikona Izvozi v EPUB

Izvozi v EPUB


Pogovorno okno EPUB

Splošno

Različica

Nastavi različico izvožene datoteke EPUB.

Način preloma

Izberite vrsto začetka novega odseka EPUB.

Način postavitve

Določa, ali naj se EPUB tvori v pretočni ali fiksni postavitvi.

Slika naslovnice po meri

Vnesite polno pot do datoteke slike, ki jo želite nastaviti za naslovnico. Če je vnos prazen, izvoznik vzame sliko naslovnice iz mape z mediji (glejte spodaj), če ima eno od naslednjih imen: cover.gif, cover.jpg, cover.png ali cover.svg.

note

Slika naslovnice po meri se vdela v datoteko EPUB.


Mapa z mediji po meri

Vnesite mapo z mediji po meri za datoteko EPUB. Mapa z mediji lahko vsebuje sliko naslovnice (kot zgoraj), metapodatke po meri in slikovne povezave.

Izvoznik privzeto išče medije in metapodatke po meri v trenutni mapi dokumenta, in sicer išče mapo z istim imenom kot dokument. Primer: če je ime dokumenta MojeBesedilo.odt, bo naslovnico in metapodatke privzeto iskal v mapi MojeBesedilo znotraj trenutne mape.

Če želite uporabiti metapodatke po meri, morate zagotoviti, da je v mapi datoteka z istim imenom kot izvirna datoteka in končnico ».xmp«. V tem primeru bodo ti metapodatki preglasili interne metapodatke dokumenta. Primer: v mapi MojeBesedilo mora obstajati datoteka MojeBesedilo.xmp, ki vsebuje metapodatke po meri.

Slikovne povezave pomenijo, da če ustvarite relativne povezave na sliki ali besedilu in te povezave kažejo na sliko, ki je na voljo v mapi z mediji, potem bo ta medij na voljo v izvozu EPUB kot pojavno okno.

Metapodatki

Vnesite metapodatke po meri, da preglasite privzete metapodatke dokumenta. Ta besedilna polja lahko pustite prazna.

Identifikator

Vnesite enkraten identifikator za to objavo.

Naslov

Vnesite naslov objave.

Avtor

Vnesite ime avtorja objave.

Jezik

Jezik objave (glejte RFC4646 in ISO 639 za možne vrednosti).

Datum

Datum zadnje spremembe objave. Vrednost te lastnosti mora biti s shemo XML dateTime skladen datum v obliki: SSLL-MM-DDTuu:mm:ssP. Privzeta vrednost je datum in čas, ko ste odprli pogovorno okno za izvoz.

Podprite nas!