Varni način

Varni način je način delovanja LibreOffice, ko se program začasno zažene s svežim uporabniškim profilom in onemogočenim strojnim pospeševanjem. V pomoč je lahko pri obnavljanju nedelujočega paketa LibreOffice.

Za dostop do tega ukaza ...

Izberite Pomoč – Ponovno zaženi v varnem načinu.

Zaženite LibreOffice iz ukazne vrstice z možnostjo --safe-mode

Zaženite LibreOffice iz vnosa v meniju Start LibreOffice (varni način) (samo v okoljih Windows)


Kaj lahko počnete v varnem načinu?

Po vstopu v varni način se odpre pogovorno okno, ki ponuja tri možnosti obnavljanja uporabniškega profila.

Nadaljuj v varnem načinu

Ta možnost omogoča delo z LibreOffice kot poprej, vendar z uporabo začasnega uporabniškega profila. Pomeni tudi, da bodo vse spremembe prilagoditev, opravljene v začasnem uporabniškem profilu, ob ponovnem zagonu programa izgubljene.

Ponovno zaženi v navadnem načinu

Z ukazom Ponovno zaženi v navadnem načinu opustite vse spremembe, zaključite varni način in znova zaženete LibreOffice v navadnem načinu. Uporabite to možnost, če ste se na tej točki znašli ponesreči.

Opravi spremembe in ponovno zaženi

Pogovorno okno ponuja več sprememb uporabniškega profila, ki lahko pomagajo obnoviti LibreOffice v delujoče stanje. Od vrha proti dnu seznama se stopnjujejo v radikalnosti, zato predlagamo, da jih poskusite v zaporedju eno za drugo. Če potrdite to možnost, se izbrane spremembe uveljavijo.

Obnovi iz varnostne kopije

LibreOffice hrani varnostne kopije preteklih prilagoditev in aktiviranih razširitev. Uporabite to možnost, da se vrnete v prejšnje stanje, če vaše težave najverjetneje povzročajo nedavne spremembe prilagoditev ali razširitev.

Prilagodi

Onemogočite lahko vse razširitve, ki jih je namestil uporabnik. Onemogočite lahko tudi strojno pospeševanje. Aktivirajte to možnost, če izkusite sesutje ob zagonu programa ali težave s sliko, ki so pogosto povezane s strojnim pospeševanjem.

Razširitve

Včasih LibreOffice ni mogoče zagnati zaradi razširitev, ki blokirajo ali sesuvajo program. Ta možnost omogoča, da onemogočite vse razširitve, nameščene s strani uporabnika, kot tudi razširitve v skupni rabi in tiste, ki so priložene programu. Odstranitev skupnih in priloženih razširitev uporabite pazljivo. Deluje le, če imate potrebne pravice sistemskega dostopa.

Ponastavi na tovarniške nastavitve

Če vse drugo spodleti, lahko ponastavite svoj uporabniški profil na tovarniške nastavitve. Prva možnost, Ponastavi nastavitve in uporabniške prilagoditve ponastavi vse prilagoditve in spremembe uporabniškega vmesnika, vendar ohranja stvari, kot so vaš osebni slovar, predloge itn. Druga možnost ponastavi vaš celoten profil na stanje, ko ste prvič namestili LibreOffice.

Ikona namiga

Če svojih težav niste razrešili z uporabo varnega načina, kliknite razširilnik Napredno. Tam najdete navodila, kako do dodatne pomoči.


Ikona namiga

Če želite poročati o težavi s svojim uporabniškim profilom, lahko s klikom Ustvari arhiv zip iz uporabniškega profila izdelate datoteko zip, ki jo lahko naložite v sistem sledenja hroščev, da jo pregledajo razvijalci.


Ikona opozorila

Zavedajte se, da lahko naloženi profil vsebuje občutljive podatke, kot so vaš osebni slovar, nastavitve ter nameščene razširitve.


Podprite nas!