Izjeme

Navedite okraj┼íave ali kombinacije ─Źrk, ki naj jih LibreOffice ne popravlja samodejno.

Izjeme, ki jih navedete, so odvisne od trenutnih jezikovnih nastavitev. ─îe ┼żelite, lahko z izbiro drugega jezika v polju Zamenjave in izjeme za jezik spremenite jezikovne nastavitve.

Za dostop do tega ukaza ...

Izberite Orodja ÔÇô Samopopravki ÔÇô Mo┼żnosti samopopravkov ÔÇô zavihek Izjeme.


Zamenjave in izjeme za jezik:

Izberite jezik, za katerega ┼żelite ustvariti ali urediti pravila za zamenjavo. LibreOffice najprej prei┼í─Źe izjeme, ki ste jih dolo─Źili za jezik na trenutnem polo┼żaju kazalke v dokumentu, nato pa prei┼í─Źe preostale jezike.

Okraj┼íave (brez naknadnih velikih ─Źrk)

Vnesite okraj┼íavo, ki ji sledi pika, nato pa kliknite Nov. S tem onemogo─Źite LibreOffice, da bi samodejno zapisal prvo ─Źrko v besedi, ki sledi piki na koncu okraj┼íave, z veliko za─Źetnico.

Prika┼że se seznam okraj┼íav, ki niso samodejno popravljene. ─îe ┼żelite s seznama izbrisati nek element, ga izberite, nato pa kliknite Izbri┼íi.

Besede z DVema VElikima ZA─Źetnicama

Vnesite besedo ali okraj┼íavo, ki se za─Źne z dvema velikima ─Źrkama, za kateri no─Źete, da jih LibreOffice zamenja z veliko za─Źetnico. Vnesite npr. PC, ─Źe ┼żelite LibreOffice onemogo─Źiti, da spremeni PC v Pc.

Prika┼że se seznam besed ali okraj┼íav, ki se za─Źnejo z dvema velikima za─Źetnicama in niso samodejno popravljene. Vse besede, ki se za─Źnejo z dvema velikima za─Źetnicama, so navedene v tem polju. ─îe ┼żelite s seznama izbrisati element, ga izberite, nato pa kliknite Izbri┼íi.

Nov

Trenutnemu seznamu izjem se doda trenutni vnos.

Izbriši

Izbriše izbrani element ali elemente brez zahteve po potrditvi.

Samodejno vklju─Źi

Ustreznemu seznamu izjem samodejno doda okraj┼íave ali besede, ki se za─Źnejo z dvema velikima za─Źetnicama. Ta funkcija deluje le, ─Źe je izbrana mo┼żnost Popravi DVe VEliki ZA─Źetnici ali mo┼żnost Vsako poved za─Źni z veliko za─Źetnico v stolpcu [V] na zavihku Mo┼żnosti v tem pogovornem oknu.

Gumbi pogovornega okna

Ponastavi

Ponastavi spremenjene vrednosti nazaj na privzete vrednosti zavihka.

Prekli─Źi

Zapre pogovorno okno in opusti vse spremembe.

V redu

Shrani vse spremembe in zapre pogovorno okno.

Podprite nas!