Poravnaj predmete

Poravna izbrane predmeti enega glede na drugega.

note

Če je eden izmed izbranih predmetov zasidran kot znak, nekatere izmed možnosti poravnave ne delujejo.


Za dostop do tega ukaza ...

Izberite Oblika – Poravnaj (LibreOffice Writer, LibreOffice Calc).

Izberite Lik – Poravnaj (izbrani predmeti) (LibreOffice Draw).

Odprite kontekstni meni – izberite Poravnaj (izbrani predmeti) (LibreOffice Impress, LibreOffice Draw).


note

Nekaterih vrst predmetov ni mogoče izbrati skupaj z drugimi. Nekateri moduli (Writer, Calc, Impress, Draw) ne podpirajo nekaterih vrst poravnave.


Poravnaj levo

Levi robovi izbranega predmeta se poravnajo. Če je v programu Draw ali Impress izbran le en predmet, se levi rob predmeta poravna na levi rob strani.

Vodoravno na sredino

Izbrane predmete postavi na sredino v vodoravni položaj. Če je v programu Draw ali Impress izbran le en predmet, se sredina predmeta poravna na vodoravno sredino strani.

Poravnaj desno

Poravna desne robove izbranih predmetov. Če je v modulu Impress ali Draw izbran le en predmet, se desni rob predmeta poravna na desni rob strani.

Poravnaj na vrh

Vodoravno poravna zgornje robove izbranih predmetov. Če je v modulu Draw ali Impress izbran le en predmet, se zgornji rob predmeta poravna na zgornji rob strani.

Poravnaj navpično na sredino

Izbrane predmete postavi na sredino v navpični položaj. Če je v programu Draw ali Impress izbran le en predmet, se sredina predmeta poravna na navpično sredino strani.

Poravnaj na dno

Navpično poravna spodnje robove izbranih predmetov. Če je izbran en sam predmet v modulu Draw ali Impress, bo spodnji rob predmeta poravnan na spodnji rob strani.

Podprite nas!