Krmar za glavne dokumente

V Krmarju glavnega dokumenta lahko preklapljate med normalnim pogledom in glavnim pogledom.

Krmar prikaže seznam glavnih komponent glavnega dokumenta. Če s kazalcem miške nekaj časa mirujete nad imenom poddokumenta na seznamu, se prikaže celotna pot do poddokumenta.

Glavni pogled v krmarju prikaže naslednje ikone:

Preklopi pogled matrice

Preklopi med glavnim pogledom in normalnim pogledom.

Ikona

Preklopi pogled matrice

Uredi

Uredite vsebino komponente, ki jo izberete na seznamu v Krmarju. Če izberete datoteko, jo program odpre za urejanje. Če izberete kazalo, se odpre pogovorno okno za kazala.

Ikona

Uredi

Posodobi

Kliknite in izberite vsebino, ki jo želite posodobiti.

Ikona

Posodobi

Izbor

Posodobi vsebino izbranega.

Kazala

Posodobi vsa kazala.

Povezave

Posodobi vse povezave.

Vse

Posodobi vso vsebino.

Uredi povezavo

Ta ukaz najdete, če z desno tipko miške kliknete na vstavljeno datoteko v krmarju. Spremeni lastnosti povezave za izbrano datoteko.

Vstavi

V glavni dokument vstavi datoteko, kazalo ali nov dokument.

tip

V glavni dokument lahko datoteke vstavite tudi tako, da povlečete datoteko z vašega namizja in jo spustite v glavni pogled v krmarju.


Ikona

Vstavi

Kazalo

V glavni dokument vstavi kazalo ali kazalo vsebine.

Datoteka

V glavni dokument vstavi eno ali več obstoječih datotek.

Nov dokument

Ustvari ali vstavi nov poddokument. Ko ustvarjate nov dokument, vas program opozori, da vnesete ime datoteke in mesto, kamor hočete shraniti dokument.

Besedilo

Vstavi nov odstavek v glavni dokument, kjer lahko vnašate besedilo. V obstoječi vnos besedila v Krmarju besedila ne morete vnesti.

Shrani tudi vsebino

Shrani kopijo vsebine povezanih datotek v glavni dokument. To zagotovi, da je trenutna vsebina na voljo, ko povezane datoteke niso dostopne.

Ikona

Shrani tudi vsebino

Premakni navzgor

Kar ste izbrali, na seznamu krmarja premakne za eno mesto navzgor. Vnose lahko premikate tudi tako, da jih povlečete in spustite na seznam. Če odsek besedila premaknete na drug odsek besedila, sta oba odseka spojena.

Ikona Odpri

Premakni navzgor

Premakni navzdol

Kar ste izbrali, na seznamu krmarja premakne za eno mesto navzdol. Vnose lahko premikate tudi tako, da jih povlečete in spustite na seznam. Če odsek besedila premaknete na drug odsek besedila, sta oba odseka spojena.

Ikona

Premakni navzdol

Izbriši

Ta ukaz najdete, če z desno tipko miške kliknete element v Krmarju. Izbriše izbor s seznama Krmarja in iz glavnega dokumenta. Datoteke poddokumenta ne izbriše.

Podprite nas!