Kako uporabljamo zbirke podatkov v LibreOffice Base

Zunanji videoposnetek

Prosimo, sprejmite ta videoposnetek. S tem boste lahko dostopali do vsebine na YouTube, storitve, ki jo zagotavlja zunanja tretja stran.

Politika zasebnosti YouTube

V LibreOffice Base lahko dostopate do podatkov, ki so shranjeni v številnih različnih vrstah zbirk podatkov. LibreOffice Base podpira nekatere osnovne datotečne oblike zbirk podatkov, kot je dBASE. Lahko pa LibreOffice Base uporabite tudi za povezavo z zunanjimi relacijskimi zbirkami podatkov, kakršni sta MySQL in Oracle.

Naslednje vrste zbirk podatkov lahko v LibreOffice Base samo berete. Z LibreOffice Base pri teh vrstah zbirk podatkov ni mogoče spremeniti zgradbe zbirke podatkov niti urejati, vstavljati ali brisati zapisov:

Kako uporabljamo zbirke podatkov v LibreOffice

Čarovnik za zbirke podatkov omogoča ustvarjanje datoteke zbirke podatkov in registracijo nove zbirke podatkov v LibreOffice.

note

Datoteka zbirke podatkov vsebuje poizvedbe, poročila in obrazce za zbirko podatkov kot tudi povezavo do zbirke podatkov, v kateri so shranjeni zapisi. Podatki o oblikovanju so prav tako shranjeni v datoteki zbirke podatkov.


Pomoč za uporabo pomoči

Pomoč se sklicuje na privzete nastavitve programa na operacijskem sistemu, ki je prav tako nastavljen na privzete nastavitve. Opisi barv, dejanj z miško ali drugih prilagodljivih reči se lahko razlikujejo glede na vaše nastavitve programa in sistema.

Podprite nas!