ODBC

Določa nastavitve za zbirke podatkov ODBC. To vključuje vaŔe uporabniŔke podatke za dostop, nastavitve gonilnika in definicije pisav.

UporabniŔko ime

Za dostop do zbirke podatkov vnesite uporabniŔko ime.

Potrebno je geslo

NepooblaŔčenemu uporabniku preprečuje dostop do zbirke podatkov. Geslo morate vnesti samo enkrat.

Nastavitve gonilnika

Če je dostop do dodatnih izbirnih nastavitev gonilnika potreben, uporabite to besedilno polje.

Nabor znakov

Izberite kodno pretvorbo, ki jo želite uporabiti za ogled zbirke podatkov v LibreOffice. To ne vpliva na zbirko podatkov. Izberite Ā»SistemĀ« za uporabo privzetega nabora znakov vaÅ”ega operacijskega sistema. Besedilne zbirke podatkov in zbirke podatkov dBASE so omejene na nabore znakov z nespremenljivo dolžino znakov, kjer so vsi znaki kodirani z enakim Å”tevilom bajtov.

SploŔno

Pridobi ustvarjene vrednosti

Omogoči LibreOffice podporo samodejno povečanih podatkovnih polj za trenuten vir podatkov ODBC ali JDBC. Izberite to potrditveno polje, če zbirka podatkov ne podpira lastnosti samodejnega povečanja na svoji ravni SDBCX. Na sploŔno je samodejno povečanje izbrano za polje primarnega ključa.

Izjava za samodejno povečanje

Vnesite določevalnik SQL-ukaza, ki daje napotke viru podatkov, da izvrŔi samodejno povečanje določenega podatkovnega polja s celim Ŕtevilom. Značilna SQL-izjava za ustvarjanje podatkovnega polja je npr.:

CREATE TABLE "tabela1" ("id" INTEGER)

Za samodejno povečevanje podatkovnega polja Ā»idĀ« v zbirki podatkov MySQL spremenite izjavo v:

CREATE TABLE "tabela1" ("id" INTEGER AUTO_INCREMENT)

Z drugimi besedami, vnesite AUTO_INCREMENT v okno Izjava za samodejno povečanje.

Poizvedba ustvarjenih vrednosti

Vnesite izjavo SQL, ki vrne zadnjo samodejno povečano vrednost polja s primarnim ključem. Primer:

SELECT LAST_INSERT_D();

Uporabi omejitve poimenovanja SQL92

V viru podatkov dopuŔča samo imena, ki uporabljajo znake, ki ustrezajo omejitvam poimenovanja v skladu z SQL92. Vsi drugi znaki so zavrnjeni. Vsako ime se mora začeti z malo ali veliko črko ali pa s podčrtajem ( _ ). Preostali znaki so lahko črke ASCII, podčrtaji in Ŕtevilke.

Uporabi katalog za zbirke podatkov na datotečni podlagi

Uporablja trenuten vir podatkov kataloga. To je uporabno, kadar je vir podatkov ODBC strežnik zbirke podatkov. Če je vir podatkov ODBC gonilnik dBASE, pustite to potrditveno polje prazno.

Podprite nas!