Oblikuj izbor

Oblikuje izbrani predmet. Glede na izbrani predmet ukaz odpre pogovorno okno, ki ga lahko odprete tudi z izbiro naslednjih ukazov v meniju Oblika:

Za dostop do tega ukaza ...

Izberite Oblika – Oblikuj izbor (grafikoni)


Stena grafikona

Odpre pogovorno okno Stena grafikona, kjer lahko spremenite lastnosti stene grafikona. Stena grafikona je »navpično« ozadje za podatkovnim področjem grafikona.

Področje grafikona

Odpre pogovorno okno Področje grafikona, kjer lahko uredite lastnosti področja grafikona. Področje grafikona je ozadje za vsemi elementi grafikona.

Tla grafikona

Odpre pogovorno okno Tla grafikona, kjer lahko spreminjate lastnosti tal grafikona. Tla grafikona so spodnje področje v grafikonih 3D. Ta funkcija je na voljo le v grafikonih 3D.

Naslov

Spreminja lastnosti izbranega naslova.

Legenda

Določa robove, področje in lastnosti znakov legende.

Os X

Odpre pogovorno okno, kjer lahko uredite lastnosti izbrane osi.

Os Y

Odpre pogovorno okno Os Y za spreminjanje lastnosti osi Y.

Mreža

Odpre pogovorno okno Mreža za določitev lastnosti mreže.

Podatkovna točka

S tem spremenite lastnosti izbrane podatkovne točke. To pogovorno okno se pojavi, ko je izbrana le ena sama podatkovna točka in ste izbrali ukaz Oblika – Oblikuj izbor. Nekatere menijske izbire so na voljo le za grafikone 2D ali 3D.

Niz podatkov

To uporabite za spreminjanje lastnosti izbranega niza podatkov. Pogovorno okno se pojavi, ko je izbran en niz podatkov in izberete Oblika – Oblikuj izbor. Nekatere menijske izbire so na voljo samo za grafikone 2D ali 3D.

Ponastavi

Ponastavi spremenjene možnosti v trenutnem zavihku na tiste, ki so veljale, ko se je pogovorno okno odprlo.

Podprite nas!