Kaj ponuja LibreOffice Calc

LibreOffice Calc je program za delo s preglednicami, s katero lahko računate, analizirate in upravljate podatke. Lahko tudi uvažate in spreminjate preglednice Microsoft Excel.

Izračuni

LibreOffice Calc vam ponuja funkcije, vključno s statističnimi in bančnimi funkcijami, ki jih lahko uporabite za tvorbo formul za izvedbo kompleksnih izračunov iz podatkov.

Uporabite lahko tudi Čarovnika za funkcije, ki pomaga ustvarjati funkcije po meri.

Izračuni kaj-če

Zanimiva možnost je neposreden ogled rezultatov sprememb nad enim od faktorjev izračuna, ki ga sestavlja več faktorjev. Tako lahko npr. vidite, kako sprememba časovnega obdobja v izračunu posojila vpliva na obrestne mere ali zneske odplačil. Upravljate lahko tudi z večjimi tabelami – z uporabo različnih vnaprej določenih scenarijev.

Funkcije za delo z zbirkami podatkov

Preglednice uporabite za razporejanje, shranjevanje in filtriranje podatkov.

LibreOffice Calc omogoča vlečenje-in-spuščanje tabel iz zbirk podatkov, pa tudi uporabo preglednice kot vira podatkov za ustvarjanje pisem v modulu LibreOffice Writer.

Razporejanje podatkov

Z nekaj miškinimi kliki lahko preuredite svojo preglednico, da prikaže ali skrije določene obsege podatkov, oblikujete obsege glede na posebne pogoje ali na hitro izračunate vmesne vsote in končne vsote.

Dinamični grafikoni

LibreOffice Calc vam omogoča prikaz podatkov preglednice v dinamičnih grafikonih, ki se samodejno posodobijo, če se spremenijo podatki.

Odpiranje in shranjevanje datotek Microsoft

Uporabite filtre LibreOffice za pretvorbo datotek Excel ali za odpiranje in shranjevanje v številnih drugih oblikah zapisa.

Podprite nas!