Orodja

Meni Orodja vsebuje ukaze za preverjanje črkovanja, sledenje sklicev z delovnih listov, iskanje napak in določanje scenarijev.

Prav tako lahko ustvarjate in dodeljujete makre, prilagodite videz orodnih vrstic, menijev, tipkovnice in nastavljate privzete nastavitve za module LibreOffice.

Črkovanje

Ročno preveri črkovanje.

Jezik

Odpre podmeni, kjer lahko izberete z jeziki povezane ukaze.

Možnosti samopopravkov

Določajo možnosti za samodejno zamenjevanje besedila med tipkanjem.

Slika s povezavami

Vam omogoča prilaganje URL-jev k določenim področjem, ki se imenujejo točke povezav, na grafiki ali skupini grafik. Slika s povezavami je skupina ene ali več točk povezav.

Iskanje cilja

Odpre se pogovorno okno, kjer lahko rešite enačbo s spremenljivko.

Reševalec

Odpre pogovorno okno Reševalec. Reševalec omogoča reševanje matematičnih enačb z več neznankami z uporabo metod iskanja cilja z omejevanjem spremenljivk.

Detektiv

Ta ukaz aktivira Detektiva za preglednico. Z Detektivom lahko sledite odvisnikom od trenutne celice formule do celic v preglednici.

Scenariji

Določi scenarij za izbrano območje delovnega lista.

Zaščiti dokument

Ukaz Zaščiti delovni list oz. Zaščiti strukturo preglednice preprečuje spremembe na celicah na delovnih listih ali na delovnih listih v dokumentu. Kot možnost lahko določite geslo. Če je geslo določeno, je odstranitev zaščite mogoča samo, če uporabnik vnese pravilno geslo.

Makri

Sami lahko snemate ali organizirate in urejate makre.

Upravitelj razširitev

Upravitelj razširitev doda, odstrani, onemogoči, omogoči ali posodobi razširitve za LibreOffice.

Nastavitve filtra XML

Odpre pogovorno okno Nastavitve filtra XML, v katerem lahko ustvarite, uredite, izbrišete in preizkusite filtre, namenjene uvažanju in izvažanju datotek XML.

Prilagodi

Dogodkom prilagodi menije, kontekstne menije, tipke za bližnjico, orodne vrstice in dodelitve makra dogodkom LibreOffice.

Možnosti

Ta ukaz odpre pogovorno okno za prilagajanje programa po meri.

Podprite nas!