Meniji

Pri delu s preglednicami so na voljo naslednji menijski ukazi.

Ikona opombe

Če želite uporabiti menijske ukaze, mora biti izbrano okno, ki vsebuje dokument, katerega želite obdelovati. Podobno morate izbrati predmet v dokumentu, da lahko uporabite menijske ukaze, ki se nanašajo na predmet.


Ikona opozorila

Meniji so kontekstno občutljivi. To pomeni, da so na voljo tiste menijske izbire, ki so smiselne za trenutno izvajano delo. Če se kazalka nahaja v besedilu, potem bodo na voljo vse tiste menijske izbire, ki so na voljo za urejanje besedila. Če ste v dokumentu izbrali sliko, boste videli vse menijske izbire, ki so primerne za urejanje slik.


Datoteka

Ti ukazi veljajo za trenutni dokument, ustvarjanje novega dokumenta, odpiranje obstoječega dokumenta ali izhod iz programa.

Uredi

Ta meni vsebuje ukaze za urejanje vsebine trenutnega dokumenta.

Pogled

Ta meni vsebuje ukaze za nadzor prikaza dokumenta na zaslonu, spreminjanje uporabniškega vmesnika in dostop do podoken stranske vrstice.

Vstavi

Meni Vstavi vsebuje ukaze za vstavljanje novih elementov, kot so slike, besedilna polja, predmeti, medijske datoteke in imena celic, na trenutni delovni list.

Oblika

Meni Oblika vsebuje ukaze za oblikovanje izbranih celic, predmetov in vsebine celic v vašem dokumentu.

Slogi

Delovni list

Ta meni vsebuje ukaze za spreminjanje in upravljanje delovnega lista in njegovih elementov.

Podatki

Ukaze menija Podatki uporabite pri urejanju podatkov na trenutnem delovnem listu. Določite lahko obsege, razvrščate in filtrirate podatke, računate rezultate, orišete podatke in ustvarite vrtilno tabelo.

Orodja

Okno

Vsebuje ukaze za upravljanje in prikazovanje oken dokumenta.

Pomoč

Meni Pomoč omogoča zagon in nadzor nad sistemom pomoči v LibreOffice.

Podprite nas!