Tiskanje delovnih listov v ležeči obliki

Za tiskanje delovnega lista je pod Pogled – Prelom strani na voljo nekaj interaktivnih možnosti. Za določitev obsega celic za tiskanje na vsaki strani povlecite razmejitvene črte.

Za tiskanje v ležeči obliki, ravnajte takole:

 1. Pojdite na delovni list za tiskanje.

 2. Izberite Oblika – Slog strani.

  Ukaza se ne vidi, če je bila delovni list odprt z vključeno zaščito pred pisanjem. V tem primeru kliknite ikono Uredi datoteko v orodni vrstici Standardno.

 3. Izberite zavihek Stran. Izberite obliko papirja Ležeče in kliknite V redu.

 4. Izberite Datoteka – Natisni. Videli boste pogovorno okno Natisni.

  Glede na to, kakšen je gonilnik tiskalnika in operacijski sistem, je morda potrebno klikniti gumb Lastnosti in tam spremeniti nastavitev tiskalnika v ležečo obliko.

 5. V pogovornem oknu Natisni na zavihku Splošno izberite vsebino, ki jih želite natisniti:

  Vsi delovni listi – Natisnjeni bodo vsi delovni listi.

  Izbrani delovni listi – Natisnjeni bodo le izbrani delovni listi. Natisnjeni bodo vsi delovni listi, katerih imena (na dnu zavihka delovnega lista) so izbrana. Ta izbor lahko spremenite s pritiskom med klikanjem imena delovnega lista.

  Izbrane celice – Natisnjene bodo vse izbrane celice.

 6. Med vsemi stranmi, ki so posledica zgornje izbire, lahko izberete obseg strani, ki jih želite natisniti:

  Vse strani – Natisni vse strani.

  Strani – Vnesite strani, ki jih želite natisniti. Strani bodo oštevilčene od prvega delovnega lista naprej. Če v Predogledu preloma strani vidite, da bo DelovniList1 natisnjen na štirih straneh in dejansko želite natisniti le prvi strani DelovnegaLista2, tukaj vnesite 5-6.

Če ste pod Oblika – Obseg tiskanja določili enega ali več obsegov tiskanja, se bo natisnila le vsebina teh obsegov tiskanja.

Podprite nas!