Oblikovanje preglednic

Oblikovanje besedila v preglednici

  1. Izberite besedilo, ki ga želite oblikovati.

  2. V orodni vrstici Oblikovanje izberite želene atribute besedila. Lahko izberete tudi Oblika – Celice. Pojavilo se bo pogovorno okno Oblikuj celice, v katerem lahko na strani zavihka Pisava izberete različne atribute besedila.

Oblikovanje številk v preglednici

  1. Izberite celice, ki vsebujejo številke, ki jih želite oblikovati.

  2. Številke oblikujete v privzeti obliki valute ali kot odstotke tako, da uporabite ikone v orodni vrstici Oblikovanje. Za ostale oblike izberite Oblika – Celice. Na strani zavihka Številke lahko izbirate med prednastavljenimi oblikami ali pa določite svoje.

Oblikovanje obrob in ozadij za celice in strani

  1. Vsaki skupini celic lahko dodelite obliko, če najprej izberete celice (za večkraten izbor držite med klikanjem pritisnjeno ) in nato aktivirate pogovorno okno Oblikuj celice v Oblika – Celice. V tem pogovornem oknu lahko izberete atribute, kot so sence in ozadja.

  2. Atribute oblikovanja uporabite za cel delovni list tako, da izberete Oblika – Slog strani. Tako lahko npr. določite, da se glava in noga pojavita na vsaki natisnjeni strani.

Ikona opombe

Slika, ki ste jo naložili z Oblika – Slog strani – Ozadje, je vidna samo v natisnjeni strani ali v predogledu tiskanja. Če želite sliko za ozadje prikazati tudi na zaslonu, izberite Vstavi – Slika – Iz datoteke in vstavite sliko, nato jo razporedite za celicami z Oblika – Razporedi – V ozadje. Sliko za ozadje izberete tako, da uporabite Krmarja.


Podprite nas!