Uporabljanje filtrov

Filtri in napredni filtri vam omogočajo, da delate z določenimi filtriranimi vrsticami (zapisi) obsega podatkov. V preglednicah v LibreOffice obstajajo različne možnosti za uporabljanje filtrov.

  1. Ena izmed možnosti uporabe funkcije Samodejni filter je hitro omejiti prikaz na zapise z identičnimi vnosi v polju podatkov.

  2. V pogovornem oknu Standardni filter lahko določite tudi obsege, ki vsebujejo vrednosti v določenih poljih podatkov. Standardni filter lahko uporabite za povezovanje pogojev z logičnim operatorjem AND (IN) ali logičnim operatorjem OR (ALI).

  3. Napredni filter omogoča do največ osem pogojev filtriranja. Pri naprednih filtrih pogoje vnesete neposredno v delovni list.

Ikona namiga

Če želite odstraniti filter, da boste znova lahko videli vse celice, kliknite v območje, za katero je veljal filter, nato izberite Podatki – Filtriraj – Ponastavi filter.


Ikona opombe

Če izberete več vrstic iz območja, kjer je veljal filter, lahko ta izbor vsebuje vidne vrstice ter vrstice, ki jih filter skriva. Če nato uporabite oblikovanje ali izbrišete izbrane vrstice, to dejanje velja le za vidne vrstice. Skrite vrstice niso prizadete.


Ikona opombe

To je obratno v primerjavi z vrsticami, ki ste jih ročno skrili z ukazom Oblika – Vrstice – Skrij vrstice. Ročno skrite vrstice so izbrisane, ko izbrišete odsek, ki jih vsebuje.


Podprite nas!