Ustvarjanje vrtilnih tabel

  1. Namestite kazalko v obseg celic, ki vsebuje vrednosti in naslove vrstic ter stolpcev.

  2. Izberite Vstavi – Vrtilna tabela. Odpre se pogovorno okno Izberi vir. Izberite Trenutni izbor in kliknite V redu. V pogovornem oknu Vrtilna tabela se naslovi tabel prikažejo kot gumbi. Povlecite in spustite jih v postavitev strani na območja »Filtri«, »Polja stolpca«, »Polja vrstice« in »Podatkovna polja«.

  3. Želene gumbe povlecite v eno izmed štirih območij.

Povlecite gumb v območje Filtri, da ustvarite gumb in seznamsko polje na vrhu ustvarjene vrtilne tabele. Seznamsko polje se lahko za vsebino izbranega elementa uporabi za filtriranje vrtilne tabele. Znotraj vrtilne tabele lahko uporabite način povleci in spusti, tako da drugo polje strani služi kot filter.

Če gumb spustite v območje Podatkovna polja, bo to dobilo napis s formulo, s katero se bodo računali podatki.

  1. Vrstni red gumbov se lahko kadarkoli spremeni, saj jih z miško lahko premaknete drugam.

  2. Gumb odstranite tako, da ga povlečete nazaj na območje z ostalimi gumbi na desno stran pogovornega okna.

  3. Pogovorno okno Podatkovno polje odprete tako, da dvakrat kliknete enega izmed gumbov na območju Polja vrstice ali Polja stolpca. Uporabite pogovorno okno, če želite, da LibreOffice izračuna prikazane vmesne vsote.

Pogovorno okno Vrtilna tabela zapustite tako, da kliknete V redu. Vstavljen bo gumb Filter ali pa gumb strani za vsako podatkovno polje, ki ste ga spustili v območje Filtri. Vrtilna tabela se vstavi spodaj.

Odprite datoteko s primerom:

Podprite nas!