Deaktiviranje samodejnih sprememb

LibreOffice privzeto samodejno popravi veliko pogostih tipkarskih napak in uporabi oblikovanje, medtem ko tipkate. Vse samodejne spremembe lahko takoj razveljavite s tipkama +Z.

V nadaljevanju izveste, kako deaktivirate in ponovno aktivirate samodejne spremembe v LibreOffice Calc:

Samodejno besedilo ali dokončanje številk

Pri vnašanju v celico LibreOffice Calc samodejno predlaga ustrezen vnos iz istega stolpca. Ta funkcija je znana kot Samodejni vnos.

Če želite samodejni vnos vklopiti ali izklopiti, postavite oz. odstranite potrditveno oznako pred izbiro Orodja – Samodejni vnos.

Samodejna pretvorba v datumsko obliko

LibreOffice Calc samodejno pretvori določene vnose v datume. Vnos 1.1 se npr. glede na lokalne nastavitve vašega operacijskega sistema lahko tolmači kot 1. januar trenutnega leta in je nato prikazan glede na obliko datuma, ki je uporabljena za to celico.

Če želite zagotoviti, da bo vnos tolmačen kot besedilo, na začetku vnosa dodajte opuščaj. Opuščaj v celici ne bo prikazan.

Zamenjava narekovajev z narekovaji po meri

Izberite Orodja – Samopopravki – Možnosti samopopravkov. Pojdite na zavihek Posebnosti jezika in odznačite Zamenjaj.

Vsebina celice se vedno začne z veliko začetnico

Izberite Orodja – Samopopravki – Možnosti samopopravkov. Pojdite na zavihek Možnosti. Odznačite Vsako poved začni z veliko začetnico.

Zamenjava besede z drugo besedo

Izberite Orodja – Samopopravki – Možnosti samopopravkov. Pojdite na zavihek Zamenjaj. Izberite besedni par in kliknite Izbriši.

Podprite nas!