Pomoč LibreOffice za skripte v jeziku Python

LibreOffice nudi vmesnik za programiranje aplikacij (API), ki omogoča nadziranje komponent LibreOffice v raznih programskih jezikih ob uporabi razvojnega paketa (SDK) za LibreOffice. Za več informacij o API LibreOffice in o razvojnem paketu obiščite https://api.libreoffice.org

Ta razdelek pomoči razloži najpogostejše funkcije skriptnega jezika Python v LibreOffice. Za bolj poglobljene informacije si oglejte Vodnik za oblikovanje in razvoj programov v Pythonu (v angl.) na wikiju.

Delo s skripti v jeziku Python v LibreOffice

Skripte Python lahko izvedete tako, da izberete Orodja – Makri – Zaženi makro. Urejanje skriptov lahko opravite s svojim priljubljenim urejevalnikom besedil. Skripti Python so prisotni na različnih lokacijah podrobneje v nadaljevanju. Za makre, ki ponazarjajo, kako zagnati interaktivno konzolo Python iz% PRODUCTNAME, si oglejte primere programiranja.

Dodeljevanje skriptov v LibreOffice

Nastavljanje integriranega razvojnega okolja (IDE) za Python

Organizacija in mesto skriptov v Pythonu

Zagon interaktivne konzole Python

Programiranje s skripti Python

Primeri programov v Pythonu

Klicanje makrov Basic s Pythonom

Izdelava skriptov Python s knjižnico ScriptForge

Moduli Python LibreOffice

Modul msgbox

Modul scriptforge

Modul uno

Pomoč za uporabo pomoči

Pomoč se sklicuje na privzete nastavitve programa na operacijskem sistemu, ki je prav tako nastavljen na privzete nastavitve. Opisi barv, dejanj z miško ali drugih prilagodljivih reči se lahko razlikujejo glede na vaše nastavitve programa in sistema.

Podprite nas!