Vytvorenie zoznamu použitej literatúry

Zoznam použitej literatúry je zoznam prác, na ktoré v dokumente odkazujete.

Uchovávanie bibliografických informácií

LibreOffice uchováva bibliografické informácie v zozname použitej literatúry alebo v zvláštnom dokumente.

To Store Information in the Bibliography Database

1. Zvoľte Nástroje - Zoznam použitej literatúry.

2. Choose Data - Record.

3. Type a name for the bibliography entry in the Short name box, and then add additional information to the record in the remaining boxes.

4. Close the Bibliography Database window.

To Store Bibliographic Information in an Individual Document

1. Kliknite na miesto v dokumente, kam si prajete vložiť položku zoznamu použitej literatúry.

2. Zvoľte Vložiť - Registre a tabuľky - Položka v zozname použitej literatúry.

3. Vyberte z obsahu dokumentu a kliknite na Nový.

4. Type a name for the bibliography entry in the Short name box.

5. Select the publication source for the record in the Type box, and then add additional information in the remaining boxes.

6. Kliknite na OK.

7. In the Insert Bibliography Entry dialog, click Insert, and then Close.

Vkladanie položiek použitej literatúry zo zoznamu použitej literatúry

1. Kliknite na miesto v dokumente, kam si prajete vložiť položku zoznamu použitej literatúry.

2. Zvoľte Vložiť - Registre a tabuľky - Položka v zozname použitej literatúry.

3. Vyberte Zo zoznamu literatúry.

4. Select the name of the bibliography entry that you want to insert in the Short name box.

5. Kliknite na tlačidlo Vložiť a potom na tlačidlo Zavrieť.